Candidaţii ARD, speriaţi de campania anti-stres iniţiată de USL

12/11/2012

În schimb, peste 65% dintre nemţeni apreciază campania ca fiind utilă şi fără precedent

Campania anti-stres iniţiată de trei dintre candidaţii USL la colegiile din judeţul Neamţ a avut ecouri  în rândul populaţiei, dar a avut darul să-i şi sperie pe politicienii locali ai ARD, principalii vinovaţi, în opinia nemţenilor, de stresul cotidian.  Potrivit unui sondaj realizat în aceste zile, peste 65% dintre populaţie apreciază campania anti- tres ca fiind una utilă, în care oamenii au avut oportunitatea de a-şi exprima puncte de vedere şi probleme care-i frământă. „Demersul celor de la USL mi-a părut ca un semn că mai există şi politicieni care încep să-şi întoarcă faţa către oameni. Nu am mai văzut de multă vreme ca cineva să ne întrebe şi pe noi ce ne doare”, ne-a declarat Mariana Ifrim, asistent medical.

Peste 7.000 de pietreni şi-au spus păsurile în cadrul campaniei „Eşti stresat”?

Peste 7.000 de pietreni s-au oprit în ultima săptămână la zidurile „Anti-stres” amplasate în mai multe locuri din Piatra Neamţ. Principalele nemulţumiri ale oamenilor sunt legate de tăierea pensiiilor şi a salariilor, închiderea şcolilor şi a spitalelor, lipsa locurilor de  muncă şi a perspectivelor. Problemele au fost preluate de reprezentanţii USL, inventariate şi date publicităţii. Ele stau la baza propunerilor pe care cei trei iniţiatori ai acestei campanii – Eugen Ţapu – Nazare, Vlad Marcoci şi Cătălin Drăguşanu – le vor face în Parlamentul României.

„Am început o campanie civică prin care le-am oferit cetăţenilor posibilitatea să-şi scrie doleanţele, nevoile, am dorit ca totul să fie cât mai liber şi transparent. Peste 7.000 de cetăţeni şi-au exprimat opiniile pe panourile puse la dispoziţie în Piatra Neamţ şi, datorită succesului acţiunii, am decis să o continuăm până la finalul campaniei electorale”, a declarat Eugen Ţapu – Nazare, candidatul la Senat, Colegiul 1.

Candidatul la Colegiul 2 Deputaţi, Vlad Marcoci, declară că USL va face o campanie curată şi corectă, fără atacuri la persoană: „Noi dorim ca această campanie electorală să fie curată şi să nu reprezinte un motiv de stres în plus pentru oameni. Din păcate cei din alte partide nu sunt la fel de corecţi ca noi. Unele partide încearcă să cumpere, după ce au încercat să cumpere locuri în Parlament, acum încearcă să cumpere oamenii. Se gândesc că atunci când sunt în inferioritate pot recurge la astfel de tertipuri murdare. Acest lucru s-a întâmplat la Dumbrava Roşie”.

„Votează cu capul”, îndemnul USL Piatra Neamţ

 Vlad Marcoci este convins că stă în puterea candidaţilor USL să câştige alegerile şi astfel să le ofere oamenilor un parlament pe măsura dorinţelor lor: „Cu toţii ne dorim un parlament mai bun, un parlament în care oamenii să se simtă reprezentaţi cu adevărat, prin care să se facă auzită vocea omului de rând. Venim în faţa dumneavoastră cu o echipă puternică şi trebuie să vă spun că atunci când mi-am depus candidatura unul dintre primarii noştri, USL, mi-a spus că este mândru că USL vine cu cea mai bună echipă! Oameni care au demonstrat că pot câştiga încrederea cetăţenilor, pentru că pot să le micşoreze acest stres care le afectează viaţa de zi cu zi”.

La rândul său, candidatul la Colegiul 1 Senat, Eugen Ţapu, întăreşte spusele colegului său: „Nici unul dintre noi nu mergem în parlament pentru a avea o slujbă, ci mergem efectiv pentru că expertiza noastră de ambele părţi ale baricadei ne-a determinat să mergem acolo ca să-i reprezentăm pe cetăţeni. Aş face un îndemn către cetăţeni, să nu voteze cu inima, aşa cum îi îndeamnă adversarii noştri, pentru că inima înseamnă iubire şi înseamnă respect, adică exact ceea ce cei de la PDL au demonstrat că nu au  pentru cetăţeni! Îndemnul meu este să voteze cu capul, să se gândească bine înainte de a pune ştampila pe un candidat sau pe altul! Noi am început această campanie pornind de la nevoile cetăţeanului, în primul rând din Colegiul 1 Senat, dar şi din celelalte colegii ale judeţului.