Campionat dificil

17/06/2014

reunire alergare barbu si fl marin

Jucătorii de la FC Ceahlăul au început de ieri seria antrenamentelor cu câte două şedinţe de pregătire pe zi şi totodată vizita medicală la Piatra Neamţ. Astăzi, de la ora 18, este programat un joc şcoală între componenţii lotului, în primul rând pentru a se urmări jucătorii aflaţi în probe, dar şi fotbaliştii care aparţin de FC Ceahlăul, dar care în ultimul sezon au evoluat la alte formaţii. Joi se intră în cantonament pe plan local, fără meciuri de verificare, iar la finele lunii se pleacă în stagiul din Serbia. Reveniţi după vacanţa de vară, atât jucătorii cât şi antrenorii pietreni, au admis că noua stagiune va fi una foarte grea, în primul rând datorită schimbării sistemului competiţional, când vor retrograda 6 formaţii, dar şi a problemelor financiare, pe care le întâmpină atât FC Ceahlăul dar şi majoritatea echipelor din liga întâi. Antrenorul Marin Barbu speră ca munca din această vară să se reflecte în rezultatele echipei din noul campionat, care va debuta la finele lunii viitoare.

Rep: Domnule Marin Barbu, gata de un nou început, cum se anunţă noua stagiune?

M.B: Ne aşteaptă un campionat greu în care va trebui să colaborăm atât tinereţea cât şi experienţa, pentru că degeaba avem tinereţe şi nu avem experienţă, dar şi invers. Sperăm ca împreună cu managerul general Florin Marin să luăm cele mai bune decizii în conducerea acestei echipe.

Rep: Care este programul de pregătire?

M.B: Până pe 30 iulie vom rămâne în localitate, cu un cantonament pe care îl vom începe joi. L-am devansat un pic pentru că plecăm mai repede în Serbia şi timpul este scurt, am înţeles că înainte de începerea campionatului se va juca şi o etapă din Cupa Ligii. Din 30 iunie e perfectat un joc în Serbia, cu 5 jocuri de verificare, unde şi acolo vom încerca să testăm câţiva jucători, în aşa fel să ne facem un lot de 23 de jucători cu dubluri pe posturi. Avem la pregătiri câţiva jucători de la echipa a doua, jucători care au fost împrumutaţi şi care, să vedem, dacă vreunul din ei au progresat. Mai sunt 2, 3 jucători pe la probe, vom vedea zilele astea ce valoare au şi vom aştepta şi câţiva jucători cu experienţă.

Rep: Cum i-ţi simţit pe jucători după revenirea din vacanţă?

M.B: Nu au fost probleme după primul antrenament. Băieţi aşteptau ceva bănuţi mai mulţi, dar asta-i situaţia, sunt probleme peste tot, au înţeles, vor avea răbdare. Din câte ştim, domnul Ştefan nu a rămas şi nu va rămâne dator, dar trebuie puţină răbdare şi totul va intra pe un făgaş normal. Dar nu văd de ce nu ar veni cu plăcere, au terminat pe locul 9, e mai bine să ai de primit decât să termini pe un loc în care să nu ai de primit. Eu sunt convins 100% că aceste probleme se vor rezolva şi atunci jucătorii vor fi mulţumiţi.

Rep: Cum vi se pare acest sistem, cu play off şi play out?

M.B: Am avut o experienţă de play out şi play off la liga a doua şi s-a văzut că aproape nimeni nu a fost mulţumit de acest sistem. Dar noi suntem muncitoraşi şi ne conformăm.

Rep: Se pune accentul pe tineret, doriţi să aduceţi jucători şi de la alte echipe?

M.B: Le ce vine va fi foarte greu să găsim ceva bun. Va trebui în primul rând să aibă chef de muncă tineretul ăsta. I-aţi văzut cu Austria, cred că dacă intram eu cu Florin Marin făceam mai multe şprinturi decât unii la meciul ăla.

Rep: Se zoneşte că Marc şi Achim ar putea părăsi echipa până la începerea noului sezon, având oferte de la alte formaţii?

M. B: Dacă va veni, părărea mea, o ofertă de nerefuzat asta-i viaţa. Ce, numai noi trăim din vânzarea unui jucător, trăiesc echipe importante. Dar astea sunt zvonuri. Revenind la tineret, eu şi cu Florin Marin am evoluat la Steaua împreună şi pe vremea aia Steaua avea un centru renumit şi vroiau să scoată un jucător pentru echipa mare odată la 2 ani.

Urmatorul articol >
Rezultate în viitor