Campanie ”Vacanță în siguranță!” derulată de polițiști

16/06/2018

Ofițerul de prevenire împreună cu poliţişti din cadrul Biroului Rutier Neamț au fost prezenți, în ultima săptămână, în rândul copiilor din cadrul Grădiniței cu program prelungit nr.8, Liceului Tehnologic ”Spiru Haret” și Centrului Social pentru incluziune Socială ”Alexandru Roșca” din municipiul Piatra Neamț, cu recomandări utile și jocuri distractive, pentru prevenirea victimizării și pentru prevenirea implicării acestora în comiterea de fapte antisociale. În vacanţa de vară copiii pot deveni vulnerabili în faţa diferitelor tipuri de infracțiuni, având în vedere că petrec mai mult timp în medii unde nu beneficiază de stricta supravghere a părinților ori a cadrelor didactice. Frecventează zone de agrement, cluburi, sau merg în tabere şi excursii.
În cadrul întâlnirilor cu prichindeii și elevii, polițiștii au promovat numărul unic de urgență 112 și au clarificat copiilor ce înseamnă o urgență, dar și numărul unic european 116000 care este utilizat în cazul disparițiilor de minori.
Pe toată perioada vacanței de vară, ofițerul de prevenire în colaborare cu polițiștii rutieri şi de la ordine publică vor implementa la nivelul județului Neamț Campania ”Vacanță în siguranță!”, desfăşurând  în zonele frecventate de copii, activităţi informativ – preventive  pe diverse paliere: siguranţă rutieră, dispariţii de minori, delincvenţă juvenilă, modalităţi de autoprotecţie în diverse situaţii de risc, siguranţa pe internet, trafic de persoane, consum de substanțe interzise.
Geanina NICORESCU

Lasa un comentariu