Campanie socială coordonată de ISJ Neamţ, un succes

07/12/2018

Aproape 14.000 de kilograme de legume şi fructe, colectate pentru copii defavorizaţi şi bătrâni

Ediţia din acest an a Campaniei sociale Săptămâna legumelor şi a fructelor donate s-a caracterizat printr-o implicare numeroasă a voluntarilor nemţeni și prin varietatea produselor donate. La nivelul judeţului s-au implicat 8655 de elevi și 789 de cadre didactice din 65 de unități școlare. În cadrul campaniei, desfăşurate la finele lunii trecute, au fost colectate și donate 6051 kilograme de legume și 7151 kilograme de fructe, dar şi importante cantităţi de făină, ulei, zahăr, paste făinoase, dulceață, conserve şi dulciuri.
Coordonator județean SNAC a fost prof. Ionela-Meda Știrbu, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ. Beneficiarii acestei campanii au fost copiii și familiile din medii dezavantajate social și din centre implicate în protecția socială, respectiv Centrul de plasament de tip familial Ioachim si Ana Dumbrava Roșie, Căminul de bătrâni de la Schitul Acoperământul Maicii Domnului-Groși, Fundația Omenia Tîrgu Neamț, Unitatea Medico-Socială Ceahlău, Spitalul Orășenesc Sf. Ierarh Nicolae Bicaz, Fundația Solidaritate si Speranță Săvinești, Centrul Social Pietricica, Complexul de servicii Ion Creangă Piatra Neamț, Asociaţia Născută Înger, Asociaţia Luceafărul, Cantina Socială Sfinții Trei Ierarhi Piatra-Neamț, Centrul de Plasament Madre Carla, Centrul de plasament Teodora Campostrini, Fundația Pacea Roman.
Inspectoratul Școlar Județean Neamț mulțumește elevilor voluntari SNAC, familiilor acestora, profesorilor voluntari și coordonatorilor pentru implicare, dăruire și efort.
Geanina NICORESCU