Cadrele didactice, poftite la conversie profesională

20/09/2017
  • Pe banii lor, taxă de vreo 1.000 de lei pe semestru

Profesorii din învăţământul preuniversitar au o nouă şansă de a urma programe de conversie profesională, organizate de instituţiile de învăţământ superior. Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ a transmis, ieri, aceste oferte în şcoli, astfel încât cadrele didactice interesate să se poată înscrie în timp util.

Universitatea „Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu organizează programe de conversie profesională specializarea Educaţie tehnologică, cu durata de 2 ani (4 semestre), cu frecvenţă, şi specializarea Economie şi educaţie antreprenorială cu durata de 3 sau 4 semestre, în funcţie de domeniul de specializare înscris pe diploma de licenţă, forma învăţământ fiind cu frecvenţă. Universitatea Bucureşti organizează program de conversie pentru Filosofie, de 4 semestre, prin învăţământ la distanţă. Oferta Universităţii din Craiova este pentru Limba şi literatura engleză, iar Universitatea „Eftimie Mugu” din Reşiţa organizează programe de conversie pentru Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, cu durata de 4 semestre.

Departamentul de Formare Continuă şi transfer Tehnologic – Universitatea Dunărea de Jos Galaţi organizează, în anul universitar 2017-2018, douăzeci de programe de conversie recunoscute de MEN. Durata cursurilor este de 2 ani, patru trimestre, taxa de studii fiind de 1.000 lei per semestru.

Geanina NICORESCU