Cabinetul OMF din ambulatoriul Spitalului Judeţean, “rătăcit” prin policlinica stomatologică!

26/04/2018

Evident, bolnavii nu prea găsesc acest cabinet pentru funcţionarea căruia sunt plătiţi doi medici
Încercând să mute cabinetul în Ambulatoriul spitalului, managerul a aflat că nu se poate acum şi mai mult, va trebui să elibereze cu totul corpurile B şi C
În timp ce asiguraţii nemţeni beneficiază pe sponci de consultaţii şi investigaţii gratuite, în limita fondurilor extrem de reduse alocate prin Casa de sănătate, clinicile private prosperă. Sunt la vedere, îşi fac reclamă, unele dintre ele au contract cu CAS, dar sumele fiind reduse, asiguratul nu prea mai are de ales şi plăteşte tot, alternativa fiind înscrierea pe lungi liste de aşteptare.
Foarte mulţi asiguraţi, cu precădere bătrânii, îşi pun mari speranţe în cabinetele din policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, acolo unde sunt cabinete cu program de ambulatoriu, deservite de medici plătiţi de spital. Dar surprizele nu întârzie să apară. Unele cabinete funcţionează în altă parte. “Ascunse” prin alte clădiri, care nu aparţin de spital. Nefiind la vedere, nu are adresabilitate. Nu are adresabilitate, se pierd nişte bani pe costurile de întreţinere şi funcţionare. Este cazul cabinetului de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială(OMF), amplasat în Policlinica stomatologică. Clădirea este situată în faţa ambulatoriului spitalului, la stradă (Bd. Traian, nr.7).
“Ştiu foarte bine situaţia, cabinetul nu are adresabilitatea dorită pentru că nici nu ste corect amplasat. Eu mi-am propus să aduc acest cabinet în policlinica noastră, în Ambulatoriul de specialitate al spitalului, împreună cu inginerii noştri am făcut şi un deviz pe care l-am înaintat Consiliului Judeţean, dar am aflat că nu se poate. Şi asta pentru că exact acum CJ-ul a demarat un proiect de anvergură, prin care şi-a propus reabilitarea corpurilor B şi C ale policlinicii. Corpul A a fost reabilitat primul, în urmă cu câţiva ani. Acum există acest proiect pentru celelalte reabilitări şi chiar suntem foarte îngrijoraţi că va trebui să mutăm în curând, pe undeva, nenumărate cabinet, inclusiv Colegiul Medicilor şi laboratorul medical, pentru a se putea desfăşura proiectul de reabilitare. Evident, va fi un proiect care va dura nişte ani”, ne-a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.
Astfel, cabinetul OMF rămâne, inevitabil, găzduit peste drum, în policlinica stomatologică, la parter (pentru consultaţii şi programări cu trimitere de la medicul de familie la telefon 0233.261840). Consultaţiile sunt oferite de medicul Ioana Florinela Cernat şi dr. Ofelia Hotnog. Se acordă consultaţii, intervenţii de microchirurgie, pansamente, toate gratuite, cu programare.
Geanina NICORESCU