Cabinetul de Oftalmologie din policlinică se închide

20/08/2018

Toată luna luna septembrie, cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț va fi închis. Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, director medical, ne-a declarat că din păcate nu există altă soluție pentru menținerea cabinetului din policlinică deschis pentru că, deocamdată, nu sunt medici care să asigure continuitatea. Cei doi doctori oftalmologi care asigură programul de consultații în ambulatoriu, soții Alexandra și Octavian Motaș, pleacă în concediu și revin în luna octombrie.

În septembrie va fi închis cabinetul de Oftalmologie din policlinică, însă urgențele vor fi consultate în spital, de către dr. Gabriela Denisa Căileanu, medic coordinator al Compartimentului de Oftalmologie. Sperăm ca, din octombrie, lucrurile să reintre pe un făgaș normal, prin angajarea încă unui medic oftalmolog. Pe 28 septembrie va avea loc concursul pentru ocuparea postului vacant și avem un candidat înscris, o doctoriță din Piatra Neamț”, a precizat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, director medical al SJU Neamț.

Activitatea în cadrul compartimentului de Oftalmologie din spital și programul de consultații de la cabinetul din ambulatoriu se desfășoară, de câteva luni, extrem de greoi. După plecarea la cele veșnice a doctoriței Anca Dulfu, cea care lucra numai în policlinică, medicii de pe secție au fost nevoiți să-și împartă programul între spital și cabinetul din ambulatoriu. Dacă medicul înscris la concursul din 28 septembrie va obține punctajul optim pentru a putea fi angajat, este posibil ca, din octombrie, programul pentru consultații în policlinică să fie extins și după orele amiezii.

În luna septembrie, pacienții care nu constituie urgență dar care au bilet de trimitere cu gratuitate de la medicul de familie vor fi nevoiți fie să caute prin tot orașul un cabinet oftalmologic aflat în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, sau să plătească tariful întreg pentru o consultație în privat.

Geanina NICORESCU