Bunuri furate, ascunse în coliba din pădure

04/12/2017

Poliţiştii de la Secţia Ştefan cel Mare au identificat un bărbat din Războieni care a reuşit să realizeze o serie de furturi din locuinţe şi din maşini pe parcursul lunii octombrie. Mai mult, oamenii legii i-au găsit şi “bârlogul”. Undeva în pădurea satului Valea Albă, acolo unde-şi dusese o parte din “pradă”.
“În urma investigațiilor efectuate în mai multe cazuri de furturi din locuinţe și curți pe raza comunei Războieni, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au identificat persoana bănuită de săvârșirea faptelor, un bărbat de 39 de ani, din Războieni. Acesta este cercetat pentru comiterea a patru infracţiuni de furt calificat, din locuință, curți și din autoturism, în perioada 16-31.10.2017, pe raza comunei
Războieni. Ca urmare a activităţilor de cercetare desfăşurate de polițiști, s-a stabilit faptul că în pădurea satului Valea Albă, bărbatul şi-ar fi amenajat un adăpost tip colibă, unde au fost găsite bunurile provenite din infracțiuni. Din prejudiciul total creat de circa 2.000 de lei, polițiștii au reușit recuperarea acestuia în proporţie de 50%”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
Cercetările sunt continuate față de această persoană, aflată în stare de arest preventiv într-o altă cauză de furt calificat.
Şi poliţiştii de la Roznov se pot lăuda cu prinderea unor hoţi. Aceştia i-au surprins în flagrant, în timp ce sustrăgeau cereal în seara zilei de 28 noiembrie, pe doi bărbați de 37 și 46 de ani, din Roznov, care sustrăgeau saci cu cereale dintr-un vagon staționat în gara oraşului.
Persoanele în cauza au fost conduse la sediul Politiei Roznov în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furtcalificat.
Geanina NICORESCU