Semnele intoxicaţiei apar după ce toxinele s-au instalat deja şi au atacat organismul. În cazul ciupercilor cu incubaţie scurtă simptomele constau în transpiraţie abundentă, greţuri, furnicături ale extremităţilor, puls rar, pupilă mărită, agitaţie, dureri abdominale, respiraţie grea, lăcrimare, tremurături şi halucinaţii. Intoxicaţia cu ciuperci cu incubaţie lungă este cea mai periculoasă, deoarece poate duce la deces. Bolnavul prezintă greţuri puternice, durere de cap, vărsături, iritaţii ale mucoasei digestive, colici abdominale, ficat mărit, icter (îngălbenirea pielii ce semnifică afectarea ficatului care devine incapabil să neutralizeze şi să elimine toxinele), deshidratare, afectarea rinichilor şi în final comă.
Medicii recomandă consumul exclusiv al bureților comercializați în unități alimentare autorizate.
Geanina NICORESCU