Buletinele de vot pentru Neamț vor fi tipărite la Suceava

09/11/2016

prefectsubprefect* Vor fi tipărite peste un milion de buletine de vot * Astăzi va fi stabilită, prin tragere la sorți, ordinea de pe buletinele de vot

Prefectul județului Niculina Dobrilă, alături de subprefectul Iulian Jugan și de membrii Comisiei Tehnice Județene pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor parlamentare, constituită prin ordin al prefectului, a participat, marți 8 noiembrie a.c., la videoconferința condusă de ministrul afacerilor interne, Ioan Dragoș Tudorache.

În cadrul videoconferinței au fost trecute în revistă etapele deja realizate în activitatea de organizare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților și au fost enunțate acțiunile imediat următoare, atrăgându-se atenția asupra necesității realizării tuturor activităților în termenele prevăzute în calendarul aprobat prin hotărâre de Guvern și a respectării cu strictețe a prevederilor legale, fără implicări de altă natură decât cea strict de asigurare a cadrului necesar desfășurării unor alegeri corecte.

La nivelul județului Neamț, până în prezent, au fost realizate toate activitățile din calendar, principalele acțiuni referindu-se la constituirea Comisiei tehnice județene pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor parlamentare, instruirea primarilor și a secretarilor localităților privind atribuțiile ce le revin în organizarea procesului electoral, completarea Biroului Electoral Județean cu reprezentanții partidelor și alianțelor politice, constatarea rămânerii definitive a candidaturilor, transmiterea de solicitări autorităților locale pentru comunicarea numărului de secții de votare organizate precum și a numărului cabinelor de vot.

Totodată, prin procedura de achiziție publică, a fost contractat serviciul de tipărire a celor 1.040.000 buletine de vot cu firma SC Tipo Lidana din Suceava.

„Până acum nu am întâmpinat probleme în activitățile specifice organizării alegerilor. Miercuri, 9 noiembrie, va avea loc tragerea la sorți a stabilirii ordinii în care se tipăresc numele candidaților pe buletinele de vot. Imediat după ce va fi stabilită ordinea candidaților va fi demarată activitatea de realizare a machetelor buletinelor de vot, care după ce vor fi finalizate se vor transmite firmei câștigătoare, pentru tipărire. Totodată va fi ridicată de la ANRSPS Unitatea teritorială Podoleni, cantitatea de 22 de tone de hârtie necesară pentru buletinele de vot, care va trimisă aceleiași firme. De asemenea se lucrează la stabilirea necesarului de ștampile cu mențiunea VOTAT“, a precizat prefectul județului.

Daniela SAVU