Bradul Borca a cucerit primul trofeu al sezonului

08/08/2016

AS Bradul Borca a cucerit primul trofeu al sezonului 2016-2017 în campionatul județean de fotbal, după ce duminică și-a adjudecat, în premieră, Supercupa „Adrian Popa“, pe județul Neamț. În finală, fotbaliștii de la Borca au dispus cu 2-1 de campioana județului și totodată câștigătoarea Cupei României, Voința Ion Creangă.

În acest an, AJF Neamț a atribuit stadionului Cetatea din Târgu Neamț disputarea Supercupei, iar duminică, de la ora 11, în tribune s-au strâns destul de mulți spectatori pentru a vedea la lucru cele mai puternice echipe din campionatul județean. Voința a câștigat în ultima stagiune ambele trofee, campionatul și cupa, iar în supercupă a întâlnit echipa care a disputat finala Cupei României și a terminat pe locul 2 în competiția internă, Bradul Borca. Așa cum era de așteptat, partida de la Târgu Neamț a început în nota echilibrului, cele două combatante fiind mai mult preocupate de faza defensivă decât de atac. Au fost și câteva acțiuni la cele două porți, însă tabela a rămas nemodificată până în minutul 40, când elevii lui Cătălin Rusu au deschis scorul prin Lupașcu, după o greșeală în defensiva celor de la Ion Creangă. Avantajul luat de Borca s-a păstrat până la pauză, dar și minute bune din partea a doua. Experiența celor de la Ion Creangă și-a spus cuvântul și, deși antrenorul Gheorghe Leonte nu a avut la dispoziție 8 titulari din echipa care în urmă cu o lună de zile obținea promovarea în liga a treia, Voința a reușit să egaleze prin rezerva Călinescu, singurul jucător de câmp pe care gruparea din Ion Creangă l-a avut pe banca de rezerve. Pe final, Tudor de la Voința s-a accidentat și, cum tehnicianul Gheorghe Leonte nu a mai avut la dispoziție niciun jucător de câmp, l-a trimis în teren pe rezerva de portar, Burlacu. Modificările nepreconizate din tabăra Voinței și-au spus cuvântul și, în urma unei greșeli colective în defensivă, Bradul Borca a profitat și a înscris golul victoriei în ultimele minute prin Dumitru, gol care s-a dovedit a fi decisiv în ceea ce privește echipa care a triumfat în Supercupă.

Așadar, Bradul Borca și-a trecut în palmares cel mai important trofeu de la înființare, Supercupa „Adrian Popa“, a cucerit primul trofeu al sezonului și se anunță și în noua stagiune una dintre candidatele la cucerirea titlului de campioană pe județ.

De partea cealaltă, Voința Ion Creangă a ratat primul trofeu al sezonului, însă în condițiile în care nu a avut mai mulți jucători de bază.

„Așa cum ne așteptam, a fost un meci încrâncenat, disputat, între două echipe care se cunosc foarte bine și între care orgoliile sunt destul de mari. Nu am făcut un joc rău, deși ne-au lipsit mai multe piese de bază, nu am avut bancă de rezerve, am fost nevoiți să trimitem și un portar în teren, iar asta ne-a costat pe final când am primit golul al doilea. Păcat, reușisem să egalăm la 1, iar dacă eram puțin mai atenți puteam intra în prelungiri. Până la urmă ăsta este fotbalul, am pierdut, nu facem un capăt de țară, mergem înainte și încercăm să pregătim echipa pentru noul campionat. Îi felicit pe cei de la Borca pentru trofeul adjudecat, au și în noua stagiune o formație bună, se va lupta acolo sus și sperăm să înceapă un campionat la fel de echilibrat ca și precedentul“, a declarat antrenorul de la Voința, Gheorghe Leonte.

În jocul de duminică, Voința a evoluat cu Antohi – Vlaicu, Ghidarcea, Fomin, Tulpan – Tulbure, Tudor, Bânga, Căutișanu – Boboc și Tofan, iar pe parcurs au mai intrat Călinescu și Burlacu.

Urmează duelul din Cupa României cu CS Panciu

Pentru Voința Ion Creangă urmează o perioadă destul de încărcată, cu meciuri oficiale atât în campionat cât și în Cupa României. Campioana din județul Neamț va întâlni miercuri pe CS Panciu, în prima etapă a Cupei României, formație care are drept de participare în liga a treia, dar care, din cauza banilor, va evolua în campionatul județean din Vrancea. Deși inițial nu se știa dacă se vor prezenta la meci, cei de la Panciu au anunțat că vor fi prezenți la acest duel, dar vor veni cu o echipă de juniori. În această fază a competiției se joacă un singur tur, eliminatoriu, iar cei de la Voința au avut noroc la tragerea la sorți, în condițiile în care vor disputa partida pe teren propriu.

În prima etapă a Cupei României participă cele 42 de câștigătoare ale fazei județene și 38 de echipe care au evoluat în ediția precedentă a ligii a treia.

Partida dintre Voința și CS Panciu se va juca miercuri, de la ora 17.30, pe stadionul Comunal din Ion Creangă, iar formația câștigătoare va accede în faza superioară a Cupei României. Dacă va fi egalitate după primele 90 de minute, departajarea se va face în urma celor două reprize de prelungiri și eventual a loviturilor de la 11 metri.

Poiana Teiului transferă de la Ion Creangă

Voința Ion Creangă a reușit în acest an promovarea, în premieră, în eșalonul 3 fotbalistic, după ce a eliminat la baraj pe Luceafărul Mihai Eminescu din județul Botoșani. Din păcate, din cauza banilor, echipa nu a fost înscrisă în campionatul ligii a treia și va continua activitatea tot la județ. Mai mult, în această vară, gruparea lui Gheorghe Leonte va pierde și o serie de jucători importanți, care au dus greul în ultimii ani, în special cei 6 fotbaliști de la Bacău, Coșa, Matei, Doboș, Panait, Brancău și Tulpan care, cel mai probabil, vor merge la Teiul Poiana Teiului. În schimb, cei de la Voința i-au adus în această vară pe Tulbure, Tudor și Bânga, jucători crescuți la Ion Creangă, dar care au jucat în campionatul județean din Iași.

În ciuda acestor probleme, obiectivele la Ion Creangă rămân la fel de mari ca în anii precedenți, cupa și campionatul. „Eram conștienți că din cauza banilor nu aveam șanse să ne înscriem la liga a treia. Nu este un regret din acest punct de vedere, să spunem că este păcat pentru că am muncit mult, dar asta e situația. Sunt probleme foarte mari de ordin financiar, se vede acest aspect la multe formații din țară care activează la acest nivel. Noi ne pregătim tot pentru liga a patra, din păcate am pierdut o serie de jucători importanți, din câte am înțeles vor merge la Poiana Teiului. Asta e, nu avem ce face, dacă acolo sunt bani, e normal ca sportivii să se ducă unde este mai bine“, a mai spus Gheorghe Leonte.

Noul sezon la liga a patra debutează pe 21 august

La finalul Supercupei de duminică, de la Târgu Neamț, Ioan Costin Toma a anunțat că noul sezon al ligii a patra la fotbal va debuta pe data de 21 august. Oficialii AJF Neamț își doresc, ca și în anii trecuți, un campionat cu cât mai multe formații, însă la această oră situația este una incertă. Din cauza acelorași probleme, de ordin financiar, mai multe formații, cu state vechi la eșalonul 4, sunt pe cale de a nu se înscrie în noul campionat, asta și datorită faptului că, în urma alegerilor locale din această vară, noii edili ai anumitor comune, nu mai doresc să investească în fotbal. La această oră se știe cert că Victoria Horia, câștigătoarea Supercupei de anul trecut, nu va mai participa în campionat și cel mai probabil echipa se va desființa. Situații dificile sunt și la Voința Rediu, Bradul Roznov sau Pâncești, unde prezența lor în campionat este la ora actuală incertă. În perioada imediat următoare, AJF Neamț va stabili componența la liga a patra și se va trage la sorți calendarul competițional pentru sezonul 2016-2017.