Bogdan Mararu, adus cu mandat la procesul de ultraj

Mararu, BogdanProcesul în care Bogdan Anton Mararu este acuzat de ultraj continuă la Bacău, după ce completul de apel a constatat, ieri, că inculpatul a lipsit. Cauza urma să fie soluționată la termenul de ieri, dar dosarul a fost repus pe rol și până la termenul din luna septembrie vor fi citate părțile, iar Bogdan Mararu va fi adus sub escorta polițiștilor, în urma solicitării Curții de Apel Bacău către Poliția municipiului Piatra Neamț.

Bogdan Mararu este, din 22 iunie 2016, sub control judiciar, așa după cum a decis Curtea de Apel București în dosarul în care el și fratele lui, Răzvan, sunt judecați pentru punerea la cale a atentatului din Vitan. Măsura controlului judiciar este valabilă pentru 60 de zile, pentru ambii, și a fost luată de instanță după ce inculpații au stat trei ani în arest preventiv și patru luni în arest la domiciliu. Deși aflați sub control judiciar, ei se pot deplasa pe teritoriul țării (dar trebuie să anunțe instanța dacă lipsesc mai mult de 5 zile), însă sunt obligați să respecte regulile de supraveghere și să se prezinte la poliție conform programului stabilit, să se prezinte la instanță când sunt citați, să informeze de îndată dacă își schimbă domiciliul și, printre altele, să nu dețină ori să folosească arme.

Procesul de ultraj aflat acum pe rolul Curții de Apel Bacău a fost soluționat în primă instanță la finele anului trecut, când Judecătoria Piatra Neamț l-a condamnat pe Bogdan Mararu la 4 luni de închisoare. Acesta a atacat sentința și acum rămâne ca magistrații băcăuani să dea o decizie definitivă. Fapta de care este acuzat a avut loc în luna decembrie 2012. Un echipaj de la Rutieră l-a surprins circulând cu mașina cu 75 km/h, prin Dumbrava Roșie, și l-a tras pe dreapta. Când polițistul a văzut cine este vitezomanul, știind că l-a mai sancționat de trei ori și așteptându-se la o atitudine recalcitrantă, a decis să înregistreze discuția cu telefonul mobil. În timp ce polițistul completa procesul verbal prin care i-a aplicat șoferului 4 puncte amendă și 3 puncte de penalizare pentru depășirea limitei de viteză, acesta a devenit tot mai furios și a început să-l amenințe cu violența. La final, nu a semnat documentul, pe motiv că nu a avut viteză.

Incidentul a fost adus la cunoștința procurorului, în cauză a fost deschis dosar penal și derulată o anchetă, însă inculpatul a refuzat să dea declarații, apoi a fost trimis în judecată. (C.I.)