Bilete de tratament pentru pensionarii nemţeni

10/10/2016

in2-bileteDin cele 200 de bilete de tratament repartizate județului Neamț pentru cea de-a șaptesprezecea serie de tratament balnear a anului 2016, doar 159 au fost alocate de Casa Judeţeană de Pensii Neamţ pensionarilor care au optat să meargă într-una din unităţile administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă „TBRCM” SA, cât şi la alte unităţi cu care CNPP a contractat servicii de tratament balnear. Au rămas nealocate 41 bilete de tratament în următoarele stațiuni: Herculane, Amara, Lacul Sărat, 1 Mai și Sarata Monteoru.

Pensionarii nemţeni vor putea intra în staţiuni în perioada 28 – 30 octombrie, lista cererilor aprobate putând fi vizualizată la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ,  cât şi pe pagina de internet a instituţiei www.pensiineamt.ro/bilete de tratament.

Potrivit Ordinului Preşedintelui CNPP nr. 38 din 04.02.2016, pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unei legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament, în perioada unui an calendaristic persoana îndreptăţită având posibilitatea de a beneficia de un singur bilet de tratament balnear. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile. „Pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare – completată numai pe formularul aprobat – însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului. Cererea de acordarea  trebuie înregistrată cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul. La momentul eliberării biletului, solicitantul trebuie să prezinte şi un bilet de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate (în copie, dar cu prezentarea originalului)”, a spus Oana Fodor, purtătorul de cuvânt al CJP Neamţ.

De la începutul anului și până în prezent, au fost înregistrate, la CJP Neamț, 7980 de cereri pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, fiind valorificate un număr de 4311 bilete de tratament.

Irina NASTASIU