Bilanţ bun pentru clubul Sakki

sakki_resize
Open-ul Timişoarei de la începutul lunii decembrie a fost ultimul concurs major din acest an pentru sportivii clubului Sakki Internaţional Karate Do din Piatra Neamţ. Sportivii pregătiţi de instructorul Dan Aanicăi au avut un an 2013 reuşit, cu performanţe majore atât în competiţiile naţionale cât şi la cele internaţionale. Cu o activitate continuă de peste 15 ani, clubul Sakki a reuşit de-a lungul anilor să dea mai mulţi campioni naţionali, iar în 2013 a făcut schimbul de generaţii. Pentru sportivii pietreni urmează festivitatea de premiere, care va avea loc pe data de 21 decembrie, la Galeria Mall din Piatra Neamţ, unde antrenorul Dan Aanicăi a pregătit mai multe surprize pentru elevii lui, dar şi pentru părinţi.
R: Dan Aanicăi, aţi încheiat anul competiţional cu Open-ul Timişoarei, cum a fost acolo?
D.A: A fost o competiţie puternică, cu peste 300 de participanţi din mai multe ţări, România, Serbia sau Muntenegru. Nişte echipe foarte puternice care au confirmat şi asta a dus la o oarecare dificultate a competiţiei dar, per total eu zic că rezultatele au fost bune, iar echipa noastră a făcut faţă cu brio. Înainte de concursul de la Timişoara am avut o competiţie tare la Braşov, unde au fost prezente patru federaţii, am participat şi la un mix de arte marţiale, la Piatra Neamţ. Toate aceste întreceri au fost de bun augur pentru noi, copii au căpătat multă experienţă şi rezultatele au fost pe măsură.
R: Trăgând acum linie la final, cum a fost anul 2013 pentru clubul Sakki?
D.A: Cred că 2013 a fost un an încununat cu succes. Am avut foarte multe rezultate bune, campionate naţionale, europene, campionat mondial. Eu sunt foarte mulţumit de sportivii noştri şi sper ca şi 2014 să fie un an pozitiv. Problema cea mai importantă pentru noi, şi cred că şi pentru alte discipline sportive, este cea financiară, care lasă de dorit şi sper ca anul viitor să fie mult mai bun din punct de vedere financiar.
R: Cum ai reuşit, totuşi, financiar, să acoperi aproape toate concursurile unde aţi fost invitaţi?
D.A: A fost destul de greu, ne-a ajutat în primul rând Primăria Piatra Neamţ, şi vreau să mulţumesc în primul rând domnului primar, Gheorghe Ştefan, dar şi Consiliului Local. Fără aceste ajutoare nu ne-am putea deplasa la competiţii care, majoritatea, sunt în colţul celălat de ţară, la Timişoara, Arad, Hunedoara. Noi punctăm numai concursurile importante pe care le avem în cadrul organizaţiei EureKa.
R: Vorbim de o nouă generaţie la clubul Sakki?
D.A: Da, într-adevăr, e o nouă generaţie, sunt nişte copii foarte buni, au confirmat lucrul acesta. Îl avem pe Alexandru Mihai care este la un club în Germania, el este dublu legitimat, tot sportivul clubului nostru este. Alexandru este foarte bine văzut acolo, şi urmează să intre în lotul Germaniei, ceea ce este un lucru nemaipomenit, iar eu ca antrenor, şi colegii lui de club, ne fac foarte fericiţi.
R: Ce a contat în cooptarea lui Alex în lotul Germaniei, performanţele sale din anii trecuţi?
D.A: Da, normal, Alexandru Mihai a fost de nouă ori campion naţional, de nouă ori campion european, ceea ce denotă că valoarea lui este foarte bună. A confirmat şi acolo prin probele pe care le-a susţinut şi va fi acceptat fără nicio problemă în lotul Germaniei.
R: Sunt copii din noua generaţie care s-au remarcat în mod deosebit anul acesta?
D.A: Da, sunt mai mulţi. Îl am în primul rând pe Claudiu Cojoc, despre care pot să spun că va fi urmaşul lui Alex, mai am copii foarte buni, Andreea Grumăzescu, o sportivă cu mare experienţă, care a rămas la noi şi care va confirma în continuare. Sunt şi cei mici, de nouă ani, Ştefan Istrate, Mario Pintilie, Alexandra Asavei, Alexandru Asaftei şi Radu Mihăilescu, care este la 18 ani. Mai sunt şi alţi copii talentaţi care, din cauza problemelor financiare, nu au putut participa la competiţii. Ne-ar fi trebuit o maşină mai mare, cu mai multe locuri, pentru a lua tot lotul, dar nu am avut această posibilitate.
R: Câţi sportivi ai la pregătiri şi unde faci antrenamentele?
D.A: Avem în jur de 40 de sportivi, dintre care zece sunt în lot şi mergem cu ei la competiţii. Toţi cei zece au confirmat până acum şi niciunul nu s-a întors fără medalie, ceea ce este foarte îmbucurător pentru clubul nostru. Deci pepinieră avem şi cu siguranţă cinci din cei zece menţionaţi vor ieşi supercampioni după cum îi văd. Ne pregătim tot la şc. nr. 3, e locul nostru de bază, suntem acolo din anul 1990, şi avem o bună înţelerege din partea conducerii acestei instituţii. Ne-am înţeles foarte bine şi sunt douăzeci şi ceva de ani de când ne antrenăm acolo, practic este sala noastră. Avem trei antrenamente pe săptămână, câte o oră şi jumătate, nu ne lungim mai mult pentru că nu avem nici posibilitate financiară ca număr de ore.
R: Am înţeles că vine şi anul acesta moş Crăciun la sportivi de la clubul Sakki, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi?
D.A: Vom organiza festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi din cadrul clubului, vine moşul, să sperăm că vine moş Crăciun şi anul acesta. Va fi la Galeria Mall, aşa cum am obişnuit în ultimii ani, vom face şi o mică demonstraţie cu sportivii pentru oaspeţii noştri. Vrem să arătăm părinţilor şi celor mai mici copilaşi că muncim destul de bine şi vrem să îi atragem, pe cât mai mulţi, la clubul nostru. Sportul nu a făcut rău la nimeni şi orice mişcare făcută este benefică pentru toată lumea.
R: Gânduri pentru 2014?
D.A: Vrem în primul rând să fim sănătoşi, să avem încă o dată înţelegere din partea celor care ne-au sprijinit şi până acum şi, cu sigurnaţă, nu îi vom dezamăgi. Şi pentru că suntem pe final de an vreau să le urez tuturor sportivilor, părinţilor şi colaboratorilor noştri un Crăciun cât mai frumos şi un La Mulţi Ani pentru 2014.