Betonist plătit cât un director general!

31/03/2017

În această perioadă, nemțenii calificați în construcții, mai precis ca betoniști, pot câștiga o leafă de vis în Germania, chiar mai bine ca un director general din România, respectiv 3.200 de euro brut pe lună.

Cele 4 posturi sunt oferite de Agenția Federală de Muncă, Serviciile de Plasare Internațională Hessa, ca reprezentant al angajatorului german Implenia Instandsetzung GmbH, prin rețeaua europeană EURES. Activitatea viitorilor lucrători va presupune realizarea construcțiilor în beton și a lucrărilor de zidărie generală. Pentru aceste joburi, firma cere certificat SIVV, licență utilizare duză și permis de conducere categoria B. În plus, candidații trebuie să vorbească bine limba germană, la un nivel B1. Angajatorul german oferă sprijin în vederea găsirii unei locuințe. Contractul de muncă va fi pe o perioadă nedeterminată. Persoanele interesate de aceste joburi trebuie să transmită CV-urile model Europass cu fotografie, completate la calculator în limba germană, să fie însoțite de copie a certificatului SIVV și a licenței pentru duză, la adresa de e-mail: buc_eures@buc.anofm.ro, cu specificarea „SB 243 – Concretor“. Persoanele preselectate în urma transmiterii aplicațiilor vor fi contactate telefonic în vederea verificării cunoștințelor de limba germană.
A doua ofertă EURES se adresează nemțenilor care vor să lucreze în Malta, la curățenie, în localitatea Hal Balzan. Cei 10 lucrători selectați vor avea ca sarcină de serviciu curățarea pardoselilor și a mobilierului, a suprafețelor de sticlă la parterul clădirilor (fereste, pereți, oglinzi), curățarea toaletelor și a bucătăriilor, precum și aprovizionarea cu prosoape și săpun. Experiența în această activitate constituie un avantaj. Se cere vorbirea limbii engleze. Angajatorul oferă sprijin în găsirea unei locuințe. Alte beneficii: 80 de ore libere la sărbători publice legale, 192 de ore – concediu anual, și 120 ore concediu medical. Durata contractului va fi pe o perioadă de 12 luni. Pentru înscriere, doritorii trebuie să trimită CV-urile model Europass în limba engleză, la adresa angajatorului: eures.recruitment.jobsplus@gov.mt, și la ramaian.mitrica@cs.anofm.ro, cu mențiunea că se face înscriere pentru poziția de „cleaners“, având numărul de referință: 314375.

V. ANDRIEȘ