Beat criţă a făcut accident ,a fugit de la locul faptei şi a ascuns maşina

17/04/2018

Un bărbat de 40 de ani, din Dobreni, riscă puşcăria după ce a produs un accident cu victime în timp ce conducea beat. Şi-a înrăutăţit dramatic situaţia după ce a şi fugit de la locul faptei, încercând să-şi piardă urma.
“În fapt, în seara zilei de 14 aprilie, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri au intervenit la un accident, produs pe DJ156A, în localitatea Girov.
Din primele cercetări, a reieșit că un autoturism care circula din direcția Căciulești – Dobreni, nu ar fi păstrat distanța față de o motocicletă care avea aceeași direcție de deplasare, intrând în coliziune cu aceasta, după care șoferul autoturismului a părăsit locul faptei. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului de motocicletă, un tânăr de 28 de ani și a ocupantei locului din spate, o tânără de 19 ani, ambii din Piatra Neamț, care au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii, în urma activităţilor  desfăşurate, au identificat în jurul orei 21, atât conducătorul autoturismului, un bărbat de 40 de ani, din Dobreni, cât şi autoturismul condus de acesta.
Cu ocazia depistării, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat inpectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
După producerea evenimentului, conducătorul auto a ascuns autoturismul pe o platformă dezafectată a unei foste fabrici, unde a demontat numerele de înmatriculare.
Bărbatul a fost reţinut de polițiști pentru 24 ore şi introdus în arestul I.P.J. Neamţ, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, cu propunere de arestare preventivă.
Geanina NICORESCU