Băut la volan și greu de oprit

25/09/2016

aciidente-alcooltes*Un târg-nemțean a condus băut și după ce a fost prins de poliție

Un bărbat de 54 de ani, din Târgu Neamț, a avut o zi de sâmbătă extrem de „grea“.

Băut binișor, el s-a urcat, totuși, la volan și mai întâi a lovit o mașină parcată în fața unui bar de pe strada Tudor Vladimirescu. Faptul că polițiștii care au ajuns la locul accidentului i-au ridicat permisul nu l-a împiedicat să conducă din nou, după câteva ore și să se proptească în gardul unei locuințe, tot de pe strada Tudor Vladimirescu. „În ziua de 24 septembrie, la ora 18:45, un echipaj din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț a fost sesizat despre faptul că în fața unei unități de alimentație publică de pe strada Tudor Vladimirescu un autoturism a acroșat un vehicul staționat. Polițiștii au stabilit că șoferul, un bărbat de 54 ani din Târgu Neamț se afla sub influența alcoolului. Conducătorul auto este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice“, a declarat subcomisarul Constantin Irina, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Noaptea, la ora 22:42, polițiștii au fost chemați din nou pe strada Tudor Vladimirescu, unde un autoturism a ieșit de pe șosea și s-a izbit în gardul unei locuințe. „Polițiștii au stabilit că același conducător auto, respectiv bărbatul de 54 ani din Târgu Neamț, a condus din nou un autoturism și din cauza neatenției a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul împrejmuitor al unei locuințe, pe care l-a distrus pe o lungime de 5 m“ a precizat sursa citată. Bărbatul s-a ales cu al doilea dosar penal.

*Accident din cauza alcoolului și la Țibucani

Tot sâmbătă, la câteva minute după ora 22, un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 14 Urecheni a fost sesizat despre faptul că pe DJ 155N, pe raza localității Țibucani, un autoturism a intrat în coliziune cu un cap de pod. Polițiștii au stabilit că șoferul, un bărbat de 26 ani din comuna Țibucani, se afla sub influența alcoolului. Conducătorul auto este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 1:50, un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală nr 3 Săbăoani a depistat pe raza localității Săbăoani, un bărbat de 26 ani din Roman care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului. Conducătorul auto este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

*Bătrân accidentat în timp ce traversa aiurea

Sâmbătă, 24 septembrie, un localnic din comuna Români care a „scurtat“ drumul, alegând să traverseze prin loc nepermis și fără să se asigure, a fost rănit grav de o mașină.

Accidentul s-a produs la ora 20:16, pe DJ 158, iar polițiștii care au sosit la fața locului au stabilit că „în timp ce un bărbat de 47 ani, din comuna Moldoveni, conducea un autoturism pe DJ 158, a surprins și accidentat grav un pieton de 63 ani, din comuna Români, care se afla în traversarea străzii neregulamentar, prin loc nepermis și fără să se asigure“.

În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor producerii accidentului.

Cristina IORDACHE