Bătrână izbită de tren şi sfărmată de barieră

12/12/2012

O bătrână din Horia a murit, ieri dimineaţă, în chinuri groaznice, după ce a fost acroşată de un tren şi proiectată în bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată din dreptul societăţii Austrotherm, de pe ruta Roman-Trifeşti.

Profira Vieru, de 81 de ani, bolnavă psihic, a plecat de acasă de cu seară. Bătrâna a mers, fără noimă, prin frig, şi probabil nici nu a conştientizat că se află în pericol în preajma trenului. A fost “agăţată” de locomotiva trenului Bucureşti Nord-Suceava şi izbită în barieră, ca într-o suliţă. Echipajul ambulanţei care s-a deplasat la faţa locului a găsit victima contorsionată, într-o baltă de sânge.

 “Victima a suferit fracturi multiple la mâini şi picioare, traumatim de bazin, de abdomen, fracturi costale, efracţie de splină şi explozie de rect. În sala de operaţii a trebuit să i se amputeze o parte dintr-un picior. Starea pacientei era foarte gravă, iar când încă se afla în sala de operaţii, a decedat”, ne-a declarat dr. Mircea Coadă, managerul Spitalului municipal de Urgenţă Roman.