Bătrân ademenit de o femeie în parc, noaptea- bătut şi cu banii luaţi

14/03/2018

Poliţiştii de la Roman au prins două persoane care tâlhăriseră un bătrân, în noaptea de 6 spre 7 martie. O femeie de 39, şi un tânăr de 23 de ani, ambii din Roman, au fost identificaţi după ce au bătut şi tâlhărit un septuagenar. Imediat după faptă, însă se sustrăgeau urmăriri penale, fiind depistați și reținuți ieri, de către polițiști.
“Cercetările sunt în derulare pentru că, în noaptea de 6 spre 7 martie, partea vătămată, un bărbat de 76 de ani ar fi fost acostat de femeie și ademenit să meargă cu ea în parcul municipiului Roman, unde ar fi fost deposedat de suma de 650 lei de către aceasta și tânărul de 23 de ani, prin folosirea violenței.
În data de 12 martie 2018, în urma documentării activității infracționale, polițiștii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, față de cele două persoane, urmând ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.
Oamenii legii au transmis, cu această ocazie, o serie de sfaturi pentru preîntâmpinarea situațiilor în care ați putea fi victimizat: Evitați drumurile întunecate și parcurile izolate, folosiți străzi si locuri iluminate, chiar daca faceți un ocol; ţineți-vă poșeta sau servieta sub brațul opus traficului, hoții prin smulgere nu vor putea acționa; evitați situațiile violente de pe strada; nu afișați ostentativ obiecte de valoare (lănțișoare, brățări, telefoane); evitați transportarea unor sume mari de bani, fără masuri de siguranță; evitați dialogul cu persoane in stare de ebrietate sau persoane necunoscute.
De asemenea, poliţiştii vă sfătuiesc să nu acceptați compania persoanelor necunoscute, mai ales de sex feminin. Ele pot fi autoare sau complice la tâlhării. Dacă sunteți în stare de ebrietate, rugați personalul de la bar sa va comande un taxi. Nu acceptați sa fiți conduși spre casa de persoane necunoscute. Nu frecventați localurile de condiție îndoielnica în zilele de salariu sau când aveți asupra dumneavoastră bani şi nu acceptați niciodată ofertele de găzduire făcute de persoane necunoscute sau pe care abia le-ați cunoscut la un pahar de alcool. Aceste persoane activează de regula în jurul gărilor, autogărilor, sălilor de joc şi barurilor.
Geanina NICORESCU