Bar cu “păcănele”, amendat de poliţişti pentru neasigurarea pazei

27/11/2017

În urma verificărilor efectuate de polițiștii din Neamț, săptămâna trecută, s-a constatat că un agent economic nu a luat măsuri de implementare a cerințelor minimale de securitate, prin asigurarea pazei, în incinta barului funcționând 3 aparate slot-machine. În consecinţă, “societatea comercială a fost sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile H.G. nr.301/2012 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor”, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Prin Direcția de Ordine Publică, IGPR a desfăşurat activităţi de  verificare în domeniul sistemelor de securitate privată. Au fost organizate aproape 370 de acțiuni, în urma cărora au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală depășeste 374.000 de lei.
Totodată, polițiștii au îndrumat şi controlat prestatorii de servicii în domeniul sistemelor de alarmare și au verificat licenţele societăţilor specializate, dacă acestea au fost reînnoite sau dacă au fost actualizate regulamentele de organizare şi funcţionare. În acest context, au fost organizate 369 de acțiuni, la care au participat 1.383 de polițiști, acțiuni în cadrul cărora au fost verificate 2.805 de obiective. De asemenea, pentru neregulile depistate, au fost aplicate 434 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală depășeste 374.000 de lei.
Geanina NICORESCU