„Banalul“ coș de fum a mai distrus o casă

20/02/2017

*Pompierii pietreni au acționat cu patru autospeciale

O familie din Gârcina a rămas doar cu parterul casei după un incendiu teribil. Flăcările s-au extins de la acoperiș la camera centralei, la o anexă și la bucătăria de vară.

Pompierii au fost chemați vineri, 17 februarie, la ora 16:58 și la locul solicitării au ajuns 16 subofițeri cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD tip B2 din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. „De la fața locului, comandantul intervenției a raportat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă la nivelul acoperișului casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 150 mp, la mansarda locuinței și la anexele acesteia. În urma incendiului au ars acoperișul casei de locuit din astereală lemn învelit cu țiglă, pe o suprafață de circa 150 mp, un sistem panou solar cu boiler, 60 mp tavan confecționat din rigips, pereții mansardei din lemn izolat cu vată și rigips pe o suprafață de 100 mp, tâmplărie termopan, obiecte de mobilier, camera centralei cu centrala termică pe lemne și boiler, o anexă pe o suprafață de aproximativ 45 mp și acoperișul bucătăriei de vară confecționat din astereală lemn cu învelitoare tablă pe circa 60 mp“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Militarii au mai inventariat deteriorări ale ușilor din interiorul casei de locuit, la parchet pe aproximativ 100 mp, mansarda locuinței și mai multe obiecte din interiorul acesteia. Cauza probabilă de producere a incendiului este coșul de fum deteriorat. Iarna aceasta, majoritatea incendiilor produse în gospodăriile nemțenilor au fost provocate de hornuri deteriorate, necurățate ori neprotejate față de celelalte elemente combustibile.

Cristina IORDACHE