Aventura pe patru roţi l-a costat libertatea

17/11/2017

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din Trifeşti, a reținut de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de furt după ce, într-o noapte, a luat o maşină şi a plecat cu ea la drum. N-avea nici permis de conducere şi nici vreun act de proprietate pentru autovehicul.
“Tânărul este cercetat pentru faptul că în noaptea de 05/06.11.2017 ar fi sustras un autoturism din fața locuinței persoanei vătămate, profitând de faptul că a găsit vehiculul neasigurat și cu cheile de rezervă în torpedoul mașinii. Totodată s-a stabilit că tânărul, deși nu deținea permis de conducere, a condus autoturismul pe o distantă de aproximativ 8-9 km și l-a abandonat pe partea dreapta a DJ157, direcţia de deplasare Roman-Trifeşti”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtător de cuvânt la IPJ Neamţ.
Polițiștii au reținut tânărul 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt, poliţiştii nemțeni fac o serie de recomandări: Parcați-va mașina intr-un loc iluminat si vizibil; verificați daca portierele sunt asigurate atunci când plecați din autoturism; nu lăsați cheile in contact chiar daca intenționați sa o faceți pentru scurt timp.
Asigurați autoturismul chiar daca lipsiți din el doar câteva minute. Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare sau tentante (telefoane, borsete, genți, obiecte de îmbrăcăminte); evitați să păstrați în autoturism actele de identitate, permisul de conducere, cheisau orice alte acte.
De asemenea, controlați, înainte de a pleca de la mașina, dacă roata de rezervă şi sistemul de închidere al portbagajului sunt asigurate corespunzător. Dotați autoturismul dumneavoastră cu un sistem de alarmă; sistemul de blocare al axului volanului este un mijloc de descurajare a hoților de automobile. Şi, nu în ultimul rând, poliţiştii accentuează că asigurarea autoturismului dumneavoastră la sosocietate de profil poate acoperi pagubele dumneavoastră în caz de avariere sau distrugere a autoturismului provocate de accidente rutiere ori furt.
Geanina NICORESCU