Autoritățile promit sprijin pentru sportul nemțean și în 2017

22/12/2016

„Gala Sportului Nemțean 2016“, care s-a desfășurat marți în Sala „Calistrat Hogaș“ a Consiliului Județean Neamț, a început cu un moment artistic susținut de Ansamblul Folcloric „Florică de la Munte“, care a încântat numerosul public prezent la eveniment cu datini și colinde românești, s-a dansat capra, ursul, caii, s-a cântat steaua, iar la final, artiștii pietreni au urat un călduros La Mulți Ani tuturor invitaților. Au urmat discursuri ale autorităților județene și locale, care i-au felicitat pe sportivi și antrenori pentru rezultatele obținute în acest an și cărora le-au promis sprijin financiar și în 2017. Consiliul Județean Neamț, care a acordat cea mai mare sumă de bani pentru premierea sportivilor, a fost reprezentat de vicepreședinți, Ion Asaftei și Laurențiu Dulamă, în absența președintelui Ionel Arsene, aflat la o ședință în capitală. „În numele CJ Neamț, felicit sportivii și antrenorii pentru munca și rezultatele obținute în acest an. Datorită vouă, Neamțul rămâne în fruntea sportului românesc, iar pe viitor vă urez succes și tot sprijinul din partea Consiliului Județean“, a declarat vicepreședintele, Ion Asaftei, completat de colegul Laurențiu Dulamă. „Voi, sportivii și antrenorii, ați adus faimă județului Neamț în 2016 și pot să spun că sportul nemțean este un reprezentant de marcă pe plan național și internațional. Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute!“.

Un iubitor al sportului, prezent de multe ori în tribunele stadionului Municipal la meciurile de fotbal sau în tribunele sălii Polivalente la partidele de volei sau handbal, primarul Dragoș Chitic a promis încă o dată susținere pentru sportul și sportivii din Piatra Neamț. „Am din nou plăcerea să vă salut din partea instituției pe care o conduc, Primăria Piatra Neamț. Așa cum știm, decembrie este perioada bilanțului, iar sportul în România este o activitate care trebuie susținută mai mult. Primăria Piatra Neamț va susține sportul din oraș în continuare, iată că am reușit să luăm în administrare stadionul Municipal pe care dorim să-l redăm echipei de fotbal, și sala Polivalentă, care anul acesta a găzduit o serie de meciuri internaționale, printre care și partida de handbal dintre România și Belarus, din preliminariile Campionatului European. Vă felicit pe voi sportivii, pe antrenori, pe cei care sunteți în slujba sportului și vă urez multe realizări și în anul care vine!“, a declarat Dragoș Chitic.

La eveniment a fost prezentă și prefectul de Neamț, Niculina Dobrilă, care a ținut să le ureze mult succes tinerilor sportivi din județ și să le mulțumească pentru că au adus imagine județului Neamț în țară și străinătate.

CSM Roman, cea mai bună echipă din județ

O categorie premiată la „Gala Sportului Nemțean 2016“ a fost cea la jocuri sportive, acolo unde s-au acordat mai multe premii. La seniori, de departe, cea mai bună formație din județ a fost aleasă cea de handbal feminin CSM Roman, care de ani buni evoluează în Liga Națională și a reprezentat județul în cupele europene, inclusiv în actuala stagiune. La gală a fost prezentă Ana Maria Iuganu, proaspăta componentă a naționalei României, prezentă luna aceasta la CE din Suedia, unde tricolorele s-au clasat pe locul 5. Au mai primit distincții echipa de fotbal de la LPS Roman, locul 3 la ONSS, clasele 9-12, și cea de handbal de la LPS Roman, locul 3 la ONSS, clasele 5-8. De la Piatra Neamț, în 2016, s-a făcut remarcată formația de junioare de volei feminin, de la LPS, condusă de Carmen Asmarandei, locul 3 la ONSS, clasele 9-12, handbaliștii Radu Turturică și Vlad Forman, alături de antrenorul Răzvan Caba, componenți ai lotului național de cadeți, participanți la CE de handbal pe nisip, și voleibalistul Andrei Butnaru, component al lotului național de juniori și cadeți, locul 5 la Campionatul Balcanic de Juniori. Acesta este pregătit la LPS Piatra Neamț de antrenorul Rareș Gavril, care face parte și din staff-ul tehnic al naționalelor de juniori și cadeți.

 

Natația, judo, atletismul și canotajul au primit premii la sporturile olimpice

Pe lângă titlul de cea mai bună sportivă a județului, obținută de canotoarea Andreea Grăpinoiu, și colegele sale de la CS Ceahlăul, prezentate în ediția de ieri a ziarului, judo, atletismul și natația sunt celelalte 3 ramuri care au primit premii la categoria sporturilor olimpice. Natația pietreană a fost reprezentată de Delia Zaharia, de la CS Delmadi, cel mai bun produs al înotului nemțean din toate timpurile, care a fost premiată pentru numeroasele medalii obținute în acest an, inclusiv pentru doborârea recordului național în proba de 50 de metri bras. „Vreau să mulțumesc în primul rând familiei pentru susținere, antrenorului Cătălin Stan și sponsorilor, fără de care nu aș fi fost aici!“, a spus Delia Zaharia la Gala Sportului Nemțean, unde a fost premiată alături de antrenorul Cătălin Stan. „Împart acest premiu cu Adrian Zaharia pentru că el este omul care mi-a dat șansa să ajung pentru prima dată la Piatra Neamț. Mă bucur că am ales să lucrez la clubul Delmadi și sper ca această colaborare să fie de cât mai lungă durată“, a declarat Cătălin Stan.

Judoka Romeo Cojocaru de la LPS Roman, unde este pregătit de Constantin Ciobanu, a fost premiat pentru locul 5 obținut la Campionatul Balcanic sub 15 ani, care a avut loc în Macedonia. Au primit premii atleții de la cluburile LPS Roman și Clubul Atletic Roman, și atletele Lenuța Burueană și Diana Țigănașu, de la CS Ceahlăul Piatra Neamț. Acestea nu au putut fi prezente la eveniment deoarece se află la loturile naționale alături de antrenorul Dan Cojocaru.

 

Karatele, radioamatorismul și baseball-ul au dominat categoria sporturilor neolimpice

La categoria sporturilor neolimpice, au primit premii sportivii de la karate, baseball și radioamatorism, care în 2016 au adus aproximativ 50 de medalii județului Neamț. La baseball au fost premiați Sergiu Susanu și Alexandru Ungureanu, de la LPS Roman, respectiv Gabriel Niță și Andrei Trifan, de la CSS Târgu Neamț, pentru participări la întreceri europene în Polonia și Cehia. Mihaela Macsim și Lucian Cojocaru, de la secția de radioamatorism de la CS Ceahlăul, pregătiți de Gheorghe Paisa, au primit trofee pentru medaliile obținute la întrecerile balcanice și mondiale din Republica Moldova și Muntenegru. La această categorie, sportivii de la karate au fost cei mai bine reprezentați, primind trofee cei de la Sakki Internațional Karate Do, antrenor Dan Aanicăi, Bao Roman, antrenor Mihai Cristea, Ronin Piatra Neamț, antrenori Mirela și Ionuț Ștefănescu, Ashihara Karate Piatra Neamț, antrenor George Iacoboaia, și CS Ceahlăul Kaminari Piatra Neamț, antrenor Paul Pintilie. Acesta din urmă a ținut să le mulțumească și să le promită sprijin în continuare tuturor sportivilor. „Vă vorbesc astăzi dintr-o triplă calitate și, ca și consilier local, vă promit tot sprijinul meu pe viitor din partea instituției pe care o reprezint. Vreau să vă felicit pe toți, știu că a fost un an greu, nu e ușor să țineți ștacheta sus, dar am încredere în voi că veți rămâne la fel de buni. Și pentru că mă aflu aici, am de spus din nou același of al meu, și mă adresez în primul rând către cei de la MTS, că nu ar mai trebui să se facă diferența dintre sporturile olimpice și cele neolimpice. Karate-ul a fost aproape să ajungă sport olimpic, nu s-a realizat încă acest deziderat, dar cred că susținerea financiară ar trebui să fie aceiași. O flotare este făcută la fel atât de un sportiv olimpic cât și de unul neolimpic, așa că echilibrul ar trebui să fie același. Felicitări tuturor sportivilor premiați, indiferent de disciplină, sărbători luminoase și un An Nou cu cât mai multe împliniri și realizări!, a declarat antrenorul Paul Pintilie.