Au murit în stația de autobuz

12/07/2018

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Pâncești, a decedat în stația de autobuz din fața primăriei din localitate, în dimineața de 11 iulie, în timp ce aștepta cursa specială pentru a merge la serviciu, în Roman. Dumitru Ionașcu, secretarul Primăriei Pâncești, ne-a declarat că bietul om abia își găsise un serviciu, fiind până acum beneficiar de ajutor social. Bărbatul a lăsat în urmă o fetiță, de care va avea grijă mama ei, o femeie amărâtă, cu handicap.
“La intervenție s-a deplasat un echipaj de salvare, care a găsit pacientul decedat, în loc public. Trupul neînsuflețit a fost lăsat la locul solicitării”, ne-a transmis dr. Dorice Albu, manager la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț.
Cadavrul a fost ridicat de Medicina Legală și transportat la Morgă pentru necropsie, în vederea stabilirii cauzei decesului. Ieri, secretarul Primăriei Pâncești a mai spus că pe certificatul constatator scria că bărbatul avea o afecțiune la inimă și pancreatită.
În aceeași zi a survenit și decesul unui sătean din Dămuc, în vârstă de 52 de ani, care pur și simplu a căzut din picioare, tot în stația de autobuz, și a decedat sub privirile neputincioase ale familiei. Echipajul de salvare l-a găsit în stop cardio-respirator și a inițiat manevrele de resuscitare. În pofida eforturilor cadrelor medicale, pacientul nu a răspuns manevrelor și a fost declarat decedat, fiind lăsat la locul solicitării.
Geanina NICORESCU