Au dat permisul de conducere pe băutură

18/03/2018

În weekend, poliţiştii au constatat o serie de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, foarte mulţi dintre şoferii testaţi fiind găsiţi sub infuenţa alcoolului.
Pe unul dintre ei nici n-a trebuit poliţia să-l “dibuiască” în trafic, pentru că singur s-a dat în spectacol, izbindu-se cu maşina într-un stâlp.
S-a întâmplat în seara de 16 martie, când polițiștii din Roznov au fost sesizați despre faptul că un autoturism a lovit un stâlp pe strada Preot Cozma, din Roznov. În urma primelor cercetări, au constatat că bărbat 58 de ani, din Galați, ar fi pierdut controlul autovehiculul și a lovit un stâlp de electricitate.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de peste 0,40mg/l în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Neamt unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
Câteva ore mai târziu, noaptea, şi polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Urecheni au depistat un şofer care conducea sub influenţa alcoolului. A fost vorba despre un tânăr de 26 de ani, care conducea un autoturism pe raza localităţii Timişeşti. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat,  şi a fost condus la Spitalul Târgu Neamţ pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În continuare, este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
A doua zi dimineaţă (sâmbătă), un echipaj de poliție rutieră a depistat pe strada Victor Hugo, din Roman , un tânăr de 27 de ani, din Iași, care la rândul său conducea un autoturism în timp ce se afla tot sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul este acum cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
În aceeaşi zi, polițiștii romașcani au depistat pe strada Sucedava, un tânăr de 29 de ani, din Roman, care nu era băut, însă tot nu avea drept de conducere, pentru că nu deţine permis de conducere. Acesta este acum cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
În seara zilei de 17 martie a.c., polițiștii din cadrul secției de poliție Borlești au oprit în trafic, pe raza comunei Tazlău, pe conducătorului unui moped, despre care au constatat că nu posedă permis de conducere auto iar mopedul era neînregistrat.
Acesta, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Tazlău, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere
Geanina NICORESCU