Atenție elevi, la vară mergeți în vacanță sau la examene de corigență?

09/11/2018

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a transmis, în școli, o notă privind perioadele de desfășurare a examenelor de corigență în anul școlar 2018-2019. Astfel, conform unui ordin de ministru al educației, în intervalul 15-25 iulie 2019 își vor întrerupe vacanța corigenții din învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional, precum și cei de la școlile postliceale și de maiștri.
Elevii din clasa a VIII-a care au susținut și promovat examenul de corigență se vor putea înscrie la admiterea în clasa a IX-a pe locurile rămase libere, în a doua etapă de admitere în învățământul liceal, respectiv a doua etapă de admitere în învățământul profesional și cel dual. Elevii care nu se vor prezenta la susținerea corigenței vor fi declarați repetenți.
Pentru elevii din clasele terminale de liceu, promovarea corigenței înseamnă o șansă pentru înscrierea la sesiunea de bacalaureat din august-septembrie 2019, în data de 26 iulie 2019. Iar elevii din clasele terminale de liceu de la clasele de profesională care promovează corigențele vor putea participa la examenul de certificare a competențelor profesionale sesiunea august-septembrie 2019.
Geanina NICORESCU

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Laurentiu 11/11/2018 la 18:25 -

    Pe de o parte e bună măsura pt că profesorii de la învățământul profesional oricum erau în activitate…Altfel cel puțin pt învățământul profesional,se vor da multe peste cap…