Proiectul este derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, în parteneriat cu UNICEF şi Wella
La sfârşitul săptămânii trecute, 20 de tineri din sistemul de protecţie a copilului din judeţul Neamţ s-au bucurat de vizita reprezentanţilor UNICEF, cu ocazia demarării celui de-al doilea curs de formare în meseria de frizer-coafor, în cadrul Atelierului „Învăţ, ştiu, pot!“.
Întâlnirea a avut loc în cadrul Complexului de servicii „Elena Doamna” Piatra-Neamţ, tot acolo urmând să aibă loc şi cursurile propriu-zise. Cursanţii au fost selectaţi în urma unui proces de evaluare la care s-au înscris peste 30 de tineri asistaţi din centrele rezidenţiale pentru protecţia copilului şi din sistemul de protecţie de tip familial.
Aflat la cea de-a doua ediţie, proiectul este derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, în parteneriat cu Reprezentanţa UNICEF în România şi Wella. Acest al doilea program de formare este organizat ca urmare a rezultatelor foarte bune obţinute la primul curs de acelaşi profil, desfăşurat anul trecut şi apreciat unanim de cei 10 hair-stylişti din întreaga lume.
Cursanții au beneficiat de un program intensiv de mentorat, desfășurat în luna septembrie a anului trecut. Şi anul acesta, tot în luna septembrie, timp de două saptămăni, 10 mentori Wella din diverse colţuri ale lumii vor îndruma, în procesul de formare, pe tinerii cursanţi, împărtăşindu-le din tainele acestei meserii.
La deschiderea cursului a fost prezentă şi Elena Roşu, o absolventă a programului de anul trecut, care a împărtăşit noilor cursanţi câte ceva din experienţa sa noilor cursanţi, sfătuindu-i „să folosească prezenţa mentorilor internaţionali, punându-le tot timpul întrebări, şi să acumuleze informaţiile primite despre profesia lor, fiindcă aceasta este o experienţă deosebită cu care nu se vor mai întâlni“.
Programul de formare din acest an, derulat de DGASPC, UNICEF şi Wella, se va desfăşura pe parcursul a opt luni, suprapunîndu-se parţial cu anul şcolar. De aceea, pentru a nu perturba programul educaţional al tinerilor participanţi, orele sunt programate la sfârşitul săptămânii, după orele de şcoală.
Irina NASTASIU