Astăzi, pomenirea de 2 ani a părintelui Iustin Pârvu

12/06/2015

iustin 1_resizeMii de credincioşi şi pelerini sunt aşteptaţi astăzi la slujba de pomenire la trecerea a doi ani de la adormirea părintelui Iustin Pârvu. Mănăstirea Petru Vodă este pregătită, ca la fiecare mare eveniment care aduce mulţime de credincioşi. Este de remarcat modul exemplar în care au fost organizate de fiecare dată activităţile legate de ceremonialele religioase desfăşurate aici, fie că a fost vorba de hramul mănăstirii, de înmormântarea părintelui stareţ arhimandrit Iustin Pârvu sau de o sărbătoare mare.

Şi anul acesta evenimentul se va bucura de atenţia autorităţilor care asigură efective sporite de jandarmi pentru zona mănăstirii, cu misiunea de a veghea la liniştea publică în aşa fel ca toţi cei care vin la Sfântul Moldovei şi duhovnicul României să poată împărtăşi din harul nepieritor al Părintelui Iustin Pârvu în tihna cuvenită şi respectul adecvat unui asemenea moment. „Jandarmii, potrivit com-petenţelor legale, vor acţiona pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care tulbură ordinea publică sau faţă de cei care săvârşesc alte fapte de natură contravenţională sau penală, fluidizarea circulaţiei pietonale precum si pentru îndrumarea autovehiculelor spre locurile de parcare”, a declarat locotenentul Marius Gămănuţ, ofiţerul de presă al Jandarmeriei Neamţ.
Având în vedere că locurile aglomerate constituie mediul propice pentru cei care săvârşesc fapte antisociale, Jandarmeria Neamţ recomandă cetăţenilor care vor fi prezenţi la această manifestare religioasă să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale, să adopte un comportament civilizat şi să respecte regulile stabilite de organizatori şi de forţele de ordine. Cetăţenii pot solicita sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea serviciului unic de urgenţă 112, a mai spus oficialul. Nu au fost incidente niciodată la marile precesiuni religioase de la Petru Vodă, cel mult un copilaş rătăcit şi găsit rapid cu ajutorul jandarmilor, fiind puţin probabil ca lucrurile să fie altfel acum. Alături de jandarmi sunt mobilizate numerioase echipaje de Poliţie Rutieră şi Ordine Publică, echipaje SMURD şi Ambulanţă în zonă, astfel că sunt toate premisele ca ceremonialul de pomenire să decurgă în cele mai bune condiţii.

Cristina IORDACHE