Asistenți medicali de nota 2 vor să profeseze în Spitalul Județean!

15/08/2018

Rezultatele finale ale concursului organizat pentru ocuparea unui post de asistent medical debutant la secția Reumatologie, afișate ieri pe site-ul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, arată cât de slabi pregătiți sunt unii absolvenți. Tinerii își doresc salariile mari din spitale, dar sunt adevărate catastrofe cu seringa la patul pacientului. Dintre cei 13 candidați la examen, unul a primit nota 2 pe lucrarea scrisă, altul nota 3, iar trei au absentat. La interviul din 13 august au putut participa doar trei dintre candidați, care au avut lucrări notate peste 5 la proba scrisă. Asistenta care a obținut postul a primit, în final, un punctaj de 72,66. Președintele comisiei de examinare a fost însăși șefa secției Reumatologie, dr. Monica Chirițescu.
Pentru un alt post de asistent medical în spital, de astă dată destinat celor cu mai multă pregătire profesională, s-a înscris un singur aspirant, care a șiu obținut postul, cu puțin peste 50 de puncte la lucrarea scrisă și 100 puncte la interviu. Este vorba despre ocuparea unui post vacant de asistent medical principal pentru cabinetul de Endocrinologie din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.
Conform ultimelor informații publicate pe site-ul SJU Neamț, unitatea medicală mai caută să angajeze, tot prin concurs, cu dată limită a înscrierilor 20 august, ora 15, un asistent medical principal pentru secția ATI-Unitatea de Transfuzie Sanguină- concurs la data de 30 august, un asistent medical în secția Urologie- examen programat pe 29 august, și o îngrijitoare pentru Laboratorul de radiologie și imagistică- data concursului fiind 30 august.

Geanina NICORESCU