A ascuns cartușul de țigări în haine

05/02/2017

Sâmbătă dimineață, polițiștii de la Secția Rurală Ștefan cel Mare au oprit pentru control o mașină, pe DJ 208 G, la Tupilați.

Șoferul, un localnic în vârstă de 59 de ani, a fost depistat cu țigări netimbrate, pe care le avea ascunse sub haine. „În urma verificărilor efectuate, a fost găsit asupra conducătorului auto un cartuș de țigări (10 pachete), ascuns sub îmbrăcăminte, sigilat și netimbrat. Cele 10 pachete de țigări au fost ridicate de polițiști, în vederea confiscării, având în vedere că provin din contrabanda de țigări“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Poliția a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru contrabandă.

*Amendat și lăsat fără mașină, pentru lemne de foc fără acte

Un ieșean a fost amendat și lăsat fără mașină, după ce a fost prins cu lemne de foc fără documente.

În dimineața de 4 februarie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Dulcești, aflați în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe raza localității Cotu Vameș, au depistat pe DJ 207C pe un bărbat de 58 de ani, din Iași, care conducea o autoutilitară cu lemne. „În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că pentru cantitatea de 1,150 mc material lemnos, lemn de foc, conducătorul auto nu deține aviz de însoțire secundar sau alte documente prevăzute de legislația silvică și legislația fiscală“, a precizat aceeași sursă.

Șoferul a fost amendat cu 3.000 lei, lemnele au fost confiscate, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat.

*Alcool la „bord“

Trei șoferi au rămas fără permis, după ce au fost găsiți băuți la volan.

În seara de 4 februarie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu de supraveghere și control al traficului rutier pe DJ 155I, pe raza satului Topolița, au depistat un bărbat de 31 ani, din Târgu Neamț, care conducea un autoturism și, întrucât, la momentul opririi sale în trafic, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un alt „curajos“ a fost oprit în trafic, pe bulevardul Decebal din Piatra Neamț, și a reieșit că el conducea, deși băuse binișor, etilotestul indicând o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Roman, duminică dimineață, o patrulă de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Roman a depistat un romașcan de 54 de ani, care conducea autoturismul pe strada Dragoș Bogdan, fiind sub influența băuturilor alcoolice. „Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare ridicată a concentrației de alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile, polițiștii au reținut permisele de conducere, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului“, a mai spus sursa citată. (C.I.)