Asaftei (ALDE): Fără pensii speciale şi fără venit minim garantat: CE AU FĂCUT EI PENTRU ROMÂNIA CA SĂ AIBĂ ASEMENEA PENSII?

06/08/2018

Venitul minim garantat, forma de plată garantată în România pentru nemuncă, merge spre desfiinţare totală, a declarat preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei, într-o conferinţă de presă.
„Vă informez pe dumneavoastră şi pe cetăţenii din Neamţ: noi, ce la ALDE, ne vom ocupa în continuare de această lege şi ne ocupăm un pic mai mult şi de pensiile speciale”.
Referindu-se strict la venitul minim garantat, Asaftei a folosit des termenul „ajutoare” , precizând faptul că „este interzis să i se dea jutor social celui care este sănătos şii refuză un loc de muncă sau o pregătire profesioanlă într-un anumit domeniu. La nivel naţional, sunt 300 de mii de oameni care sunt sănătoşi şi nu vor să muncească. Este o problemă de respect pentru milioanele de români care muncesc cinstit în această ţară. ALDE şi-a făcut datoria referitor la acest ajutor social”.
Venitul minim garantat a fost mult timp şi agent electoral. Mulţi primari au preferat să-l acorde în continuare, chiar dacă beneficiarul (beneficiarii) nu au prestat muncă în folosul comunităţii pentru aceşti bani. De exemplu, într+o localitate cu aproximativ 5000 de oameni, epste 1000 sunt beneficiari, dar şi votanţi. Tăierea acestui venit ar reprezenta pentru primari voturi pierdute la proximele alegeri.
„S-a ridicat şi problema ce o să facă unii primari care au vreo 1200 de asistaţi, aproape toţi masă de vot. Să fie sănătoşi! Problematica este una foarte clară: s-a încheiat cu pomana publică!”, a precizat Asaftei.
Desfiinţarea pensiilor speciale, subiect controversat în coaliţia de guvernare, a fost tranşat de şeful ALDE în ultima conferinţă de presă. „ALDE a majorat pensiile tuturor cetăţenilor. Vom majora pensiile în funcţie de contribuţia fiecăruia – repet, în funcţie de contribuţia fiecăruia, nu de artificii de tot felul- dar acest sistem trebuie să aibă şi sustenabilitate: 1. Creşterea economică. 2. Dezvoltarea infrastructurii. 3. Lichidarea pensiilor speciale. Ce au făcut ei pentru România de au asemenea pensii? Funcţionăraşi care „s-au descurcat”, nişte politruci pe ici pe colo… este posibil să iei 450 de milioane de lei în fiecare lună şi alţii să aibă 8 milioane? Repet, cum de este posibil să se ia asemenea sume? Eliminarea pensiilor speciale este un obiectiv pe care, noi cei de la ALDE, cred că îl vom realiza. Sigur, Parlamentul decide, dar eu cred că ne vom face datoria deplin, aşa cum ne-am propus”, a adăugat preşedintele ALDE Neamţ .
M.O.T.