Arestat la domiciliu după ce a fost depistat beat la volan de două ori în 48 de ore

22/12/2017

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Tămăşeni, a fost prins la volan sub influenţa alcoolului de două ori, în mai puţin de 48 de ore, şi având suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au dispus măsura reținerii acestuia pentru 24 de ore.

Tânărul de 20 de ani a fost depistat, prima dată, în noaptea de 16 spre 17 decembrie, conducând un autoturism pe b-dul Roman Muşatdin mun. Roman, fiind sub influența alcoolului. În urma acestei constatări, tânărului i-a fost reținut permisul de conducere, fără drept de circulație, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Pe 18 decembrie, tânărul nu a mai putut sta departe de volan. A fost depistat de polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani, conducând un autoturism pe str. Stejarului din localitatea Tămăşeni.

Polițiștii au observat traiectoria sinuoasă a unui autoturism, pe care l-au oprit pentru control. La volanul acestui autoturism a fostidentificat tânărul de 20 de ani, din Tămășeni, care a fosttestat, rezultând o valoare de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, polițiștii au dispus în data de 19 decembrie a.c. reținerea tânărului, pentrusăvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi având suspendat dreptul de a conduce autovehicule”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Şoferul a fost prezentat instanței de judecată pentru luarea unei măsuri preventive, iar aceasta a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 zile.

Geanina NICORESCU