În apropierea Bursei Generale, apel către angajatori să transmită joburile vacante

18/03/2018

*În dimineața zilei de 20 aprilie 2018, întâlnire directă între aspiranții unui loc de muncă și reprezentanții firmelor
*Anul trecut, în Neamț, la acțiunea similară au răspuns chemării organizatorilor 110 agenți economici și 1.041 de persoane
Se apropie cu pași repezi prima Bursă Generală a Locurilor de Muncă din acest an, iar angajatorii din Neamț care vor să participe la acest eveniment important sunt rugați să transmită din timp agențiilor locale de șomaj situația posturilor vacante. În primăvara anului trecut, la acțiunea similară, la apelul organizatorilor, respectiv Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț, la cele 3 locații, e vorba de Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț, au răspuns invitației 110 agenți economici, din care câte 45 la Piatra Neamț și Roman, iar 20 la Târgu Neamț. Cele mai multe ocupații au fost oferite în municipiul Piatra Neamt (436), următorul fiind municipiul Roman (309) și orașul Târgu Neamț (202).
Din cei 1.041 de nemțeni care la acea vreme au participat la târg, 598 au fost din Piatra Neamț, 320 de la Roman și 123 din Târgu Neamț. Ca urmare a acestei acțiuni, 86 de persoane au fost angajate pe loc, iar 370 au fost selectate în vederea încadrării.
La acea dată, pietrenii cu studii superioare au avut de ales posturi de specialiști în resurse umane, consilieri economici, consultanți financiari și specialiști IT. În cazul inginerilor, angajatorii dispuneau de joburi ca inginer electronist, inginer electrotehnic, inginer automatizări și inginer mecanic, plus alte specializări. Din păcate, au fost puțini șomeri cu studii superioare care au dorit să vină la evenment. Pentru persoanele cu studii medii, reprezentanții unor importane firme au oferit slujbe în meserii de stivuitorist, casier, bucătar, ajutor de bucătar, ospătar, șofer de tir, agent de securitate, electrician, brutar, tâmplar, croitor, dulgher, vopsitor, agent comercial și contabil.
*La nivel național, în data de 20 aprilie 2018, Bursa Generală se va desfășura la nivelul celor 41 de agenții județene și a municipiului București
Conform comunicatului de presă transmis vinerea trecută de Agenția Națională de Șomaj, Bursa Generală se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, sau celor care doresc să se orienteze/reorienteze profesional. Târgul de joburi, este o măsură activă destinată corelării cererii şi ofertei de forţă de muncă, fiind una din măsurile active care vine în sprijinul șomerilor. Obiectivul principal al Bursei Generale a Locurilor de Muncă îl constituie creşterea gradului de ocupare, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitant. Acest eveniment de marcă reprezintă o oportunitate pentru toţi cei care doresc să se încadreze și sunt interesaţi să cunoască mai bine piaţa muncii, respectiv ofertele de slujbe existente. Prin această acțiune, viitorii participanți vor putea alege posturile conform pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă, să se orienteze/reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung. Angajatorii care dispun de locuri de muncă vacante şi sunt interesaţi să vină la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, pot depune situaţia privind locurile de muncă vacante, la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, sau le pot transmite pe adresele de e-mail ale instituţiilor din subordinea ANOFM.
V. ANDRIEȘ