Aproape de comă alcoolică, la volan

16/07/2018

Un bărbat din comuna Alexandru cel Bun a fost surprins la volan, în data de 15 iulie, în timp ce conduce ape strada Petru Movilă din Piatra Neamț, având o alcoolemie aproape de coma alcoolică. Individul, în vârstă de 45 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Desigur, omul s-a ales și cu dosar penal.
Tot în weekend, polițiștii din județ au prins, în trafic, doi șoferi care aveau suspendat dreptul de a conduce. Unul dintre aceștia, de 39 de ani, din Timișoara, conducea un autoturism pe DN2, în localitatea Traian, iar celălat, un tânăr de 25 de ani, din Gherăiești, conducea un autoturism pe DN2, în localitatea Boteşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, însă conducătorul auto a refuzat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Acum, tânărul este cercetat pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului  și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Geanina NICORESCU