ApaServ, amendată de Apele Române

Compania Judeţeană de apă ApaServ SA a fost amendată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ, cu suma de 40.000 de lei.

Pentru nemţeni, problema se pune dacă amenda va fi considerată „pierderi” şi se va regăsi sau nu în facturile primite.

Neregulile pentru care cel mai mare furnizor de apă şi canalizare din judeţ a primit această amendă, ar fi deversarea dejecţiilor în Lunca râului Moldova, prin canalele pluviale, printr-o breșă în canalizarea orașului care duce la stația de epurare.

Pentru că romaşcanii nu sunt mulţumiţi şi sunt deranjaţi de balta de fecale iar povestea ajuns la autorităţile locale încă de la începutul lunii, care spun că nu ştiau şi că ar fi fost informate de presă, informează atacul.ro.

Legea 107/1996 art 87 punctul  4):

Evacuarea sau injectarea de ape uzate, precum și descărcarea de reziduuri și orice alte materiale în resursele de apă, fără respectarea prevederilor avizului sau a autorizației de gospodărire a apelor”.

Contactat telefonic domnul director Bogdan Muşat , a afirmat că amenda va fi contestată în instanţă.

ApaServ este condusă de un fost angajat al firmei Aqua Parc, administrată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, cumătrul domnului preşedinte Arsene, care în 2020 şi-a pus director la compania judeţeană Apa Serv. „Să îl pui director pe angajatul la fima lui cumătru este de noaptea minţii”, spunea prefectul de Neamţ într-o conferinţă de presă.

În timp ce era administrator la fosta sa firmă Aqua Parc, Vlasie junior a fost trimis în judecată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț prin rechizitoriul 24/D/P2015 din data de 17.06.2016.

Procurorii DIICOT de la Neamț l-au acuzat pe Gheorghe Vlasie junior de săvârșirea infracțiunilor de aderare la grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la spălare de bani.

 Întrebarea la care nu au primit  răspuns cetățenii județului Neamt este următoarea : de ce a trebuit să plătească două miliarde plăţi compensatorii fostului director Dughir care a fost acuzat de management defectuos și a fost înlăturat abuziv? Pentru a fi numit un director de casă al lui Ginel, la o companie care devarsă fecale? De ce acum se oprește apa de 7-8 ori mai des ca pe timpul fostului director și dacă acum președintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene este mulțumit de managementul acestui director de casă al cumătrului domniei sale?

Suntem curioși dacă Garda de Mediu Neamt condusă de fostul viceprimar PSD are CURAJ să sancționeze  “ stăpânul “ de la CJ sau pe cumătrul acestuia fostul angajator care și-a impus subordonatul în funcția de director general la ApaServ companie subordonata “ clanului CUMĂTRIILOR “?

Contactat telefonic de ziarul Ceahlăul, preşedintele Ionel Arsene nu a fost de găsit.