Apartamente incendiate intenţionat

03/10/2017

Pompierii pietreni au intervenit, ieri după-amiază, la un bloc de pe Aleea Tiparului, unde fumul dens „inundase” toată casa scării. Fumul se propagase de la un apartament situat la etajul IV, unde proprietarul lăsase o oală pe foc.
Speriaţi, locatarii au sunat la 112, iar la locul solicitării s-a deplasat un echipaj cu autoscară de stingere şi o ambulanţă SMURD, pentru acordarea primului ajutor în caz de nevoie.
Proprietarul din apartamentul învăluit în fum era acasă şi, cu toate că era ameţit de fum, a refuzat primul ajutor şi nici n-a vrut să audă de spital. În consecinţă, pompierii au sesizat Poliţia. Vecinii le-au spus militarilor că bărbatul a lăsat intenţionat oala pe foc, vrând să-şi asfixieze vecinii. Dacă aşa au stat lucrurile sau nu, vor stabili oamenii legii.
Pompierii miliari au fost chemaţi, cu o zi înainte, în satul Oglinzi, comuna Răuceşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, „prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere”. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul SVSU Răuceşti. În urma evenimentului au ars materiale textile din două camere.

Geanina NICORESCU