Apartament din Piatra Neamţ spulberat de o explozie

27/11/2017

Proprietarul a fost dus la spital, desfigurat de arsuri grave
Au fost afectate toate locuinţele de pe palier
O echipă de specialişti de la Inspectoratul de Stat în Construcţii s-a deplasat la faţa locului pentru evaluarea siguranţei blocului

Ieri dimineaţă, a avut loc o explozie puternică într-un apartament de pe strada Bistriţei din Piatra Neamţ, vizavi de spălătoria Delfinul. Deflagraţia, produsă din cauza unei butelii montate greşit, a distrus locuinţa în care s-a produs acumularea de gaze şi a spulberat uşile apartamentelor situate la acelaşi etaj. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” Neamţ a activat codul roşu şi a intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială de transport victime multiple şi echipajul SMURD de Terapie Intensivă.
“Apelul la 112 s-a primit la ora 8.36. La locul deflagraţiei s-a deplasat, împreună cu echipele de intervenţie, şi inspectorul şef al ISU Neamţ, lt.col. Mihai Ciprian Mitrea. Au fost evacuate 20 de persoane din bloc, iar o echipă de specialişti de la Inspectoratul de Stat în Construcţii a verificat dacă explozia a afectat structura de rezistenţă a clădirii. În apartamentul unde s-a produs explozia se afla un bărbat care suferise arsuri grave pe faţă, gât, membre superioare şi inferioare. Victima a fost preluată de un echipaj de salvare şi transportată la spital”, ne-a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.
Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au stabilit că explozia nu a afectat structura de rezistenţă a blocului. Localtarii de la etajul 1 al blocului, situate lângă apartamentul în care s-a produs explozia, vor trebui să-şi înlocuiască uşile distruse.
Bărbatul care a suferit arsuri a rămas internat în secţia de Chirurgie plastic şi reparatorie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi va suporta mai multe intervenţii chirurgicale.
Geanina NICORESCU