Angajații Municipal Locato Serv vor salarii mai mari

12/02/2013

Angajații societății Municipal Locato Serv, societate a Consiliului Local Roman, sunt nemulțumiți de grila actuală de salarizare și cer aplicarea contractului colectiv de muncă. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că legea se va respecta, dar dacă cheltuielile cu salariile vor fi foarte mari se va trece la disponibilizări.

În acest moment, salariile din societate sunt stabilite în funcție de minimul pe economie – fixat la 750 de lei. Angajații cer aplicarea minimului de 1.000 de lei cât este salariul la nivel de ramură. “Eu nu vreau să fac din Municipal Locato Serv al doilea Goscom sau Acvaserv. Dacă oamenii vor face presiuni, vom aplica mărirea de salarii în schimbul diminuării numărului de salariați. La Locato, bugetul trebuie să fie echilibrat, iar cheltuielile mai mici sau egale cu veniturile. Dacă mărești salariile pe bugetul care este fix, trebuie să reduci numărul de angajați. Dacă ei îmi demonstrează că societatea “duduie”, atunci nu au decât să-și facă salarii de sute de milioane. Dar eu știu că nu duduie”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Acesta spune că nu este de acord cu mărirea salariilor în condițiile în care funcționarii din Primărie sau profesorii nu mai beneficiază de mult de avantaje salariale. “Dacă e să o ducem bine, să fie bine pentru toți, dacă e să suferim, atunci să suferim toți. Eu am reproșat guvernului Boc faptul că măsura reducerii veniturilor nu s-a luat pentru toți, iar în unele societăți sau agenții salariile au rămas la fel. Locato e societatea Consiliului Local și nu vrem falimentul ei. Locato este o societate de utilitate publică, nu trebuie să fie în beneficiul angajaților, ci în beneficiul comunității”, a mai spus edilul.

Primarul Leoreanu spune că salariul directorului societății este de 2.200 de lei, la jumătate față de cele care erau aplicate înainte de 2008. La Locato lucrează 55 de angajați, societatea ocupându-se de administrarea cimitirului, a fondului locativ, a adăpostului pentru câinii comunitari și a băii comunale.