Partidul Social Democrat se reorganizează. Începând cu luna februarie, în toate organizațiile, fie comunale sau de județ, vor începe demersurile pentru alegerea noilor președinți și a birourilor decizionale. Senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreședinte al PSD, spune că această măsură este una obligatorie, mai ales dupa încheierea alegerilor parlamentare. Alegerile la județ cel puțin vin la mai puțin de un an de la instalarea pe funcție a actualului președinte, Ionel Arsene, ales deputat la alegerile parlamentare din luna decembrie.
„E un subiect pe care noi l-am discutat în ultimul Birou Politic Național. Am stabilit să organizăm alegeri peste tot în țară, chiar dacă unele alegeri au avut loc relativ recent. Vom organiza alegeri începând cu 1 februarie în toate comunele, orașele și municipiile. Vom avea inclusiv o conferință județeană de alegeri pentru toate posturile de conducere, ca apoi, pe 19-20 februarie să avem și congresul”, a declarat senatorul Ioan Chelaru, vicepresedinte PSD.
Senatorul Chelaru spune că este firesc ca, în fiecare partid, date fiind și schimbările de la nivel național, să se organizeze alegeri. „La ultimul congres am stabilit ca, după alegeri, să tragem linie, să vedem ce a fost bine, ce a fost rău… Să mai împrospătăm aparatul de partid. Este o situația specială, fiind la Putere, se creează o presiune a Guvernului asupra partidului, așadar este bine să fie aceste alegeri”, a mai precizat social democratul romașcan.
Discuții pe tema alegerilor se poartă și în alte partide. Cele mai multe probleme apar în PDL, acolo unde există o aripă nemulțumită de actuala conducere dupa rezultatul dezastruos de la parlamentare. Aceeași aripă cere reorganizarea partidului cât mai repede, până cel târziu în luna martie, deși alți membri au anunțat noi alegeri pentru luna aprilie-mai. Președintele PDL Roman, primarul de Roman, Laurențiu Leoreanu a declarat, de altfel, la finele anului trecut, că are o scrisoare deschisă către Vasile Blaga și că este de părere că PDL are nevoie de o reformare, iar aceasta trebuie să se facă prin consultarea tuturor membrilor, în special a primarilor formațiunii.