ALDE Neamţ strânge semnături şi reafirmă independenţa în alegeri

17/03/2019

Preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă că organizaţia judeţeană se află în plină pre-campanie electorală pentru alegerile euro-parlamentare şi în organizare.

Ne vom axa pe această pre-campanie cu privire la alegerile euro-parlamentare. Suntem în plină campanie de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor ALDE şi colegii mei sunt plecaţi în teritoriu să vorbească şi să convingă cetăţenii, pe de o parte, dar  şi să vadă cum aceştia receptează prezenţa ALDE în spaţiul politic. Pot să vă spun că este o reacţie pozitivă”.

Până astăzi, ALDE a strâns 14.500 semnături pentru susţinerea candidaţilor.

Asaftei a precizat că ALDE nu va candida împreună cu PSD la aceste alegeri euro-parlametare: „Este decizia noastră, a domnului Călin Popescu Tăriceanu, pentru că faptul că noi avem o abordare liberală asupra prezenţei noastre în Parlamentul European, ca entitate distinctă. Noi am plecat ca partid distinct iar faptul că suntem într-o caoliţie, nu ne împiedică să avem o abordare distinctă, liberală, a problematicii europene”.

Şeful ALDE Neamţ a reafirmat independenţa partidului la proximele alegeri şi faptul că acest lucru nu înseamnă contre cu PSD, nici că va fi afectată coaliţia.

Ea funcţionează bine, la parametri pe care i-au stabilit PSD şi LDE şi nu avem probleme. Am spus acest lucru pentru că avem destule Casandre politice care văd doar certuri, scandaluri, cam asta este propaganda, în special dinspre PNL”. ( V.N)

< Articolul anterior
UNPR Neamţ iese din cenuşă
Urmatorul articol >
Doamna prefect, anul şi anii