Alcoolul, drogurile şi viteza au făcut victime de sărbători

10/04/2018

În zilele dinaintea Paştelui şi de sărbători s-au produs mai multe accidente, soldate cu victime, în majoritate familii.
În noaptea de 6 spre aprilie, un tânăr de 27 de ani a produs un accident de circulaţie pe strada Mihai Viteazu, din Roman. Din primele cercetări a rezultat că acesta ar fi consumat substanțe etnobotanice, iar în apropierea intersecţiei cu strada Muncii, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe sensul opus, oprindu-se într-un stâlp din beton. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
“Tânărului, din municipiul Roman, i-a fost reținut permisul de conducere iar în prezent este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvnt al IPJ Neamţ.
În după-amiaza de 7 aprilie, polițiștii au intervenit la un alt accident de circulaţie, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, în localitatea Sagna. În urma primelor cercetări, a reieșit că un bărbat de 36 de ani, din Sagna, a condus un moped, iar din cauza consumului de alcool, a părăsit partea carosabilă şi a căzut, lovindu-se cu capul de un pod din beton. Conducătorul mopedului a fost preluat și transportat la spitalul din Roman în vederea acordării de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost testat alcooltest, rezultând o concentraţie de peste de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere iar mopedul pe care îl conducea nu era înregistrat. În cauză continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.
La aceeași dată, poliţiștii rutieri din Roman s-au deplasat la un accident soldat cu vătămarea corporală a unui pieton. O femeie de 36 de ani, din Cordun, a condus un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu, iar la un moment dat aceasta a surprins şi accidentat cu partea din faţă dreapta a autoturismului, un bărbat de 57 de ani, din Roman, care traversa strada neregulamentar. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului, care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Roman, pentru îngrijiri medicale. Atât şoferiţa cât și pietonul au fost testați alcooltest, rezultând că bărbatul era sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferiţa s-a ales cu dosar penal.
Geanina NICORESCU