Alcool și viteză, combinație penală

22/07/2016

 

alcoolDoi bărbați s-au ales cu dosar penal după ce au fost depistați conducând băuți.

Joi, 21 iulie 2016, la ora 16,20, polițiștii rutieri au depistat în trafic, pe strada Cetatea Neamțului, din Piatra Neamț, un autoturism condus de către un bărbat de 43 de ani, din Gârcina. „În urma testării cu aparatul alcooltest al conducătorului auto, a reieșit faptul că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Neamț pentru recoltarea de probe biologice“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Tot joi, la ora 17:40, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 82 km/h în localitatea Săvinești. „Conducătorul auto, un bărbat de 34 de ani din Buhuși, județul Bacău, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv“, a precizat ofițerul de presă.

În cele două cazuri cercetările continuă pentru săvârșirea de infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*Conducerea unui autovehicul și alcoolul sunt incompatibile!

Poliția Neamț recomandă șoferilor să nu se urce la volan dacă au consumat alcool, întrucât alcoolul reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor și poate determina scăderea acuității vizuale și auditive a șoferilor. Fapta intră sub incidența legii penale, în cazul când concentrația de alcool în sânge depășește limita legală, fiind prevăzută o pedeapsă de la 1 la 5 ani de închisoare sau amendă! (C.I.)