Afacere cu cântec și dedicație la Primăria Dochia

21/10/2013

deszapezire

Prefectul de Neamț mințit prin adresă oficială de către un primar
*Pe 30 septembrie, primarul Iulian Ciubotaru comunica Prefecturii că ”Primăria Dochia a încheiat un contrac de prestări servicii pentru deszăpezire”
*Pe 3 octombrie (!!!) cerea contabilei șefe să facă notificarea către Consiliul Local pentru rectificare bugetară prin care să fie allocate fonduri pentru procedura de stabilire a firmei care să facă deszăpezirea
*Surprize la ofertele depuse: pe 3 octombrie a depus o ofertă PFA-ul celui care, cu o zi în urmă, își dăduse demisia din funcția de consilier local
*Vasile Leonte fusese exclus din partid de PSD (partid care cerea și ”exmatricularea” din Consiliul Local) pentru că votase demiterea viceprimarului social-democrat

Nici nu au căzut primii fulgi de zăpadă din această iarnă și Operațiunea (sau Afacerea) Deszăpezirea din comuna Dochia se lasă cu vânt și furtună. Astăzi, la Primăria care în ultimul timp a ieșit în evidență prin modul nelegal în care primarul vroia să scape de unii funcționari ar trebui să fie (dacă sunt reale informațiile) un corp de inspecție de la Prefectura Neamț care să verifice o afacere care a devenit scandal înainte de a se semna contractul.
Culmea e că – cică! – inspecția Prefecturii ar fi fost cerută chiar de primar. Rămâne de văzut dacă ce vor constata inspectorii Prefecturii îi va fi pe plac sau va avea motive să blesteme momentul în care a făcut solicitarea.

Fals în documente oficiale

În urmă cu câteva săptămâni, vigilent, prefectul George Lazăr le-a cerut primarilor să se pregătească din timp pentru venirea iernii, inclusiv cu contracte de servicii de deszăpezire. Reprezentantul Guvernului în teritoriu avea mare dreptate să le ceară așa ceva, după ce în ultimii ani unii, unii primari constatau, cu maximă mirare, precum patrupedul la poartă nouă, că ”iarna nu-i ca vara”. Asta ca să nu mai punem la socoteală legendele cu comunele care stăteau câte două luni sub nămeți („nu sunt bani”, ”nu avem motorină”, ”nu avem contract și firmele sunt ocupate”) iar legendele contemporane vorbesc despre contracte de sute de milioane de lei vechi decontate la mica înțelegere și împărțeală între unii prestatori și unii primari.
Ei, și dacă tot a cerut Prefectura ca primăriile să se pregătească, primarul Iulian Ciubotaru de la Dochia remite pe 30.09 a.c. Cancelariei Prefectului de Neamț o adresă pe care o semnează cu mânuța lui și în care scrie: „Având în vedere adresa dvs, vă informăm că pe raza administrative teritorială a comunei Dochia avem 30 km de drum comunal sau local în administrare. Totodată primăria Dochia (sic!) a încheiat un contract de prestări servici (iarăși, sic!) pentru deszăpezire”.
Cum nu există un asemenea contract pentru iarna 2013/2014, sunt doar două variante: ori primarul semnează ca bobocul hârtii fără să le priceapă (asta nu e scuză ci dovadă de incompetență), ori, deliberat și premeditat s-a gândit să intre în istorie mințind în față un prefect. Numai că minciuna e pe un document oficial, cu ștampilă și semnătură și i-ar putea explica George Lazăr (care până să fie prefect a profesat și ca avocat) cât de bine sau nu se încadrează la comiterea infracțiunii de fals în acte publice.

*La Prefectură – raportat contract încheiat, în Primărie – lipsă disponibil pe cod CPV

Cert e că, cu câteva zile înainte de minciuna servită de primar Prefecturii, Șeful pentru Situații de Urgență din Primăria Dochia întocmise nu unul ci două referate de necesitate pentru achiziționarea respectivelor servicii. Primarul le-a și aprobat dar ar fi trebuit să știe când semna adresa către Prefectură că nu s-a încheiat niciun contract (contract care ar fi trebuit semnat de el, nu?).
Și cum să se încheie contract până pe data de 30 septembrie când, printr-un referat data 3 octombrie o altă funcționară îl ”lumina” pe edilul din Dochia că ”Referitor la încheierea contractului de deszăpezire pentru anii 2013/2014, vă informez că la data de 03.10.2013 (la momentul depunerii ofertelor pentru atribuirea contractului), nu sunt alocate fonduri bugetare în bugetul comunei Dochia, privind codul CPV 90620000-9. În consecință, dispuneți”.
În traducere liberă, chiar dacă sunt bani în contul unei primării, dacă nu sunt prevăzuți pentru o anume destinație nu pot fi cheltuiți decât după o rectificare de buget (în care sunt mutați de pe un capitol pe altul), altminteri e vorba de deturnare de fonduri.
Pe aceeași hârtie, primarul scrie cu mânuța lui: „De făcut notificare și de prevăzut sumele ptr. 2013” (probabil pentru o ședință extraordinară – înțelegem că a și avut loc – care să rezolve legalitatea alocării de fonduri).
Sintetic: același primar care scrie pe un document redactat pe 3 octombrie că treaba trebuie rezolvată, semna cu patru zile înainte către prefectură că deja contractual e încheiat.

*Azi îmi dau demisia, mâine depun ofertă

Data de 3 octombrie e oricum foarte interesantă. Parcă nu întîmplător e ziua în care se observă zelul primarului de a rezolva problema. Printre alte oferte de preț (cu cost / oră plus caracteristicile utilajului) venite de la diverși prestatori interesați să câștige o pâine cinsitită de la Primăria Dochia este și una cu ștampila unui PFA și care este semnată Vasile Leonte (cu 105 lei / oră)
În Registratura de la Dochia sunt acum vreo 6-7 oferte pentru lucrare, unele de prin septembrie. Vasile Leonte nu o putea însă înregistra mai devreme, nici măcar când raporta cu mândrie patriotică primarului către onor Prefectură că are contract încheiat. De ce? Simplu. Cu o zi înainte de a depune oferta, dimineața, când s-a trezit și și-a băut cafeaua, Leonte era consilier local (și ar fi fost conflict de interese și incompatibilitate să facă afaceri cu administrația locală).
După cafeaua din dimineața zilei de 2 octombrie, leonte a mers la Primărie și și-a depus demisia din funcția de consilier (fusese exclus și din PSD – pentru că votase pentru demiterea viceprimarului social-democrat, la propunerea taberei primarului liberal). Oricum, de ceva vreme, PSD Neamț ceruse înlocuirea consilierului trădător.
Unii ar putea spune că acest contract de deszăpezire ar putea fi prețul trădării partidului. Credem că doar cârcotașii ar zice așa ceva. Mai ales că, pe ce oferte și ce prețuri sunt acum depuse la Primărie pentru deszăpezire, leonte are toate șansele că constate că a rămas și fără funcția de consilier și fără contractul sperat.
Că tot a ieșit ceva bun din amânarea realizării procedurii de încredințare a lucrării: au tot venit oferte, de la 130 lei / oră (în septembrie), la cea de 105 lei / oră (depusă de ex-consilier), până la – țineți-vă bine! – 65 lei / oră.

*Contract modificat în avans de un posibil câștigător

Iar primarul s-a mai ales cu o durere de cap – în ședința extraordinară din data de 9 octombrie, consilierii locali care au aprobat rectificarea de buget și alocarea de resurse pentru deszăpezire au cerut (primarul nu a participat dar a fost informat) ca ”să se încheie contractul de deszăpezire cu ofertantul care prezintă oferta cea mai mică din punct de vedere financiar”.
Altfel spus, dilema e maximă: consilierii cer grijă față de cheltuirea banului public, prin mâinile cui nu trebuie (inclusiv la Redacția ziarului Ceahlăul) a ajuns un specimen de contract cu antetul Primăriei și semnat doar de prestatorul Leonte. Și uite-așa, cuvântul ”dedicație” din titlu începe să capete sens. Tot așa, putem înțelege și de ce draftul inițial de contract (nesemnat) are niște mențiuni făcute cu pixul foarte interesante: un cont bancar (de văzut al cui?), schimbarea date de 3 octombrie (când nu erau bani în cont) cu 10 octombrie (după ședința care a aprobat mutarea banilor) etc. Și ca să nu fie discuții, o expertiză grafologică ar lămuri lejer dacă e vorba de vreo ciornă contrafăcută de vreun dușman sau scrisul respectiv aparține cuiva taaare apropiat de PFA-ul Leonte…
Urmează ca inspectorii Prefecturii să constate dacă primarul de Dochia e doar nefamiliarizat cu hățișul procedurilor stufoase și patronează doar din neștiință astfel de cumătrii politico-financiare care amestecă politică – trădări – oferte – bani – contracte anteredactate sau dacă, ce ați citit până acum nu e decât vârful iceberg-ului.

Daniel VINCA

 

35 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

 1. Doru 21/10/2013 la 12:04 -

  Leonte, hai votam sa-l dam jos pe viceprimar? Si mie cemi iese la afacerea asta? Dezapezirea. 200 de milioane e bine?

  • contribuabil 21/10/2013 la 18:50 -

   mai sunt si alti consilieri care au primit diverse beneficii ca sa voteze cum vrea primarul….

 2. contribuabil 21/10/2013 la 21:20 -

  F bine informat D-l Vinca ,bravo !!!!!Avem un primar de care ne este rusine ,habar nu are pe ce lume traieste ,este platit din banii contribuabililor ptr a ne duce la fund de tot ……O primarie nu seamana cu o perfuzie (CA ASTA STIE EL SA FACA)

 3. contribuabil 21/10/2013 la 21:27 -

  Pai da,cei care voteaza cum vrea primarul ,au diverse beneficii ,cum ar fi:d-l consilier Virgil Ceausu stapaneste vreo 20 sau chiar mai multe ha ale primariei ,d-l consilier Popa are o propunere facuta de primar ca daca voteaza ce zice primarul ,la sarbatori v-a face cumparaturi de vreo 200mil de la marchetul lui fiisu ,samd

 4. marilena 22/10/2013 la 8:21 -

  D-le contribuabil da de ce nu scrieti si despre consilierul PSD PADURARU CONSTANTIN fost vice primar care pe perioada cand era vice a vrut int-un an sa dea primaru afara si sa mute primaria la el acasa , de ce nu pomeniti de WC -ul furat ,de lemenele care le-a luat de la scoala ,de oamenii de la ajutoru social care isi faceau orele la el acasa ,de masina de nisip care a luato tot de la scoala de fata lui angajata in timpul mandatului dumnealui la scoala pe post de ingrijitor si care si la ora actuala sta degeaba la calculator si altii ii fac munca , ca na cei de la PSD ameninta cu telefoane

 5. marilena 22/10/2013 la 8:25 -

  intodeuna HOTUL striga hotul – Domnule cotribuabil de ce nu aduceti in discutie si consilierul Stoian Dan care nu-si plateste darile la stat si care poate crede ca primaria dochia se numeste
  ,,ZORILE NOI ,, unde dansu a lucrat stie el foarte bine

  • contribuabil 23/10/2013 la 17:44 -

   cea care conduce la ora actuala primaria este crinuta,ea taie si spinzura dupa pofta inimii…..jigneste angajatii ,vine si pleaca cand vrea ,masina primariei ii sta la dispozitie ….oare de ce????

  • Dan Stoian 23/10/2013 la 18:08 -

   Stimata D-na Marlena ,care sunt ferm convins ca nu acesta este numele tau,vorbesti in necunostinta de cauza ,eu mi-am platit ,darile la primarie cand de multa ori ,nu aparuse cd cu taxele si impozitele.Referitor la serviciul pe care l-am avut ,m-am retras cu demnitate !! Daca esti o persoana responsabila ,te invit la un dialog civilizat face tu face !Nu iti permit sa faci astfel de comentarii la adresa mea!!Sa v-a fie rusine …..D-na Marlena nu cumva esti Crina !!!!

 6. marilena 22/10/2013 la 8:29 -

  Credeti ca oamenii din Dochia sunt prosti ,ca nu raspund la replicile voastre mizerabile…. va place scandalul domnule contribuabil a_ti facut satul nostru de ras mai bine ati arunca o privire in curtea dumneavoastra

 7. vasile 22/10/2013 la 14:14 -

  Marilena laso balta.Seringa e la putere si deocamdata face ce vrea el impreuna cu d-na Crinuta.Mai bine lar procupa copilul care urmeaza sa se nasca daca nu stie sa conduca o comuna.Oricum timpul trece si un mandate nu e o viata de om.

 8. vasile 22/10/2013 la 14:32 -

  domn primar prin ce teai remarcat in afara de scandaluri????
  ce faCI TOATA ZIUA LA PRIMARIE in afara de XXXXX?

 9. dochian 22/10/2013 la 16:30 -

  Mai Vasile de ce seti rau?

  Fac proiecte impreuna.D-na Crina asa a fost recomandata.FACE PROIECTE.UNDE SUNT?
  CAND LE SCOATETI PE PIATA?
  Pt ce e platita d-na Crina?cand ve-ti raspunde?

  • alt dochian 23/10/2013 la 12:33 -

   Dar fata fostului vice pt ce este platita la scoala??????
   sa stea la calculator????

 10. marilena 22/10/2013 la 19:19 -

  Dar doamnele care peste noapte din vanzatoare si croitorese au devenit inspectoare la primaria Dochia pt. ce sunt platite????
  Eu personal am avut nevoie de un certificat si am fost trimisa la piatra neamt de trei ori de doamna Paduraru pt ca ea nu si-a miscat fundul de pe scaun sa-l intrebe pe secretar daca actul poate fi eliberat de primaria dochia ,din comoditate eu contribuabil la primaria dochia am platit drumul dus intors ca pana la urma certificatul sa-mi fie eliberat de primaria dochia , plus de asta ce ziceti ca in anii trecuti secretarul, contabila si doamna de la achiziii ridacau pe luna 40-50 milioane si nu era domnul cu seringa primar????

 11. costel 22/10/2013 la 19:37 -

  cine sustrage documente din primarie ???cine l-a informat pe d-nul Vinca , nu-si pune nimeni intrebarea ???oare functionarii publici ce pazesc stau si se holbeaza pe geam sa vada cand si cu cine pleaca primarul ?? ar cam trebui sa le tataie curul ca in ziua de azi si peretii au ochi si urechi iar furtul de documente oficiale se cam pedepseste….

  ADMIN: Daca au fost furate documente oficiale din Primarie si cazul nu a fost sesizat la Parchet e si mai grav. Conducatorul unei institutii are obligatia ca in caz ca afla despre asa ceva sa anunte urgent organele de ancheta. Daca e vorba de copii insa, nu mai e vorba de nicio infractiune si nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni. Mai mult, transparenta din administratia publica e prevazuta de lege. Si apoi, daca ar aparea ideea ca la Primaria Dochia au loc actiuni secrete, deja apare intrebarea legitima: cine ce are de ascuns?

 12. un alt dochian 22/10/2013 la 19:58 -

  De la coada vacii e cam greu sa intelegi cum e cu proiectele !!!!!!.orizontul e limitat de, cand nici capul nu te ajuta si nici scoala n-ai….. de la o anumita varsta …… fuge scoala de tine …..

 13. gheorghita 22/10/2013 la 21:21 -

  Frecatii cat puteti d-nule primar si d-na Crina pe acesti papagali care fac umbra pamantului si primariei si pe aliatii lor (analfabetii,obsedatii sexual si vacarii ) . Afara din comuna noastra ca n-ati stiut decat sa furati , are dreptate d-na Marilena (40 -50 mil atat vroiati sa luati pe luna ca plimbati doua hartii de colo colo ??????? cum o sa justificati in fata satenilor banii care vi se virau lunar pe carduri ??? )
  Cine sa conduca oameni buni Dochia ?????
  ANALFABETUL ???? OBSEDATUL SEXUAL ???? SAU VACARUL ????
  Nu-i va alege nici dracul , nici daca ar fi legati la ochi dochienii si tot n-ar putea vreodata sa conduca iei comuna !!!!!

 14. anton 23/10/2013 la 9:30 -

  Eu nu locuiesc in Dochia, sunt plecat dar am avut nevoie de o adeverinta pe care trebuia sa o elibereze d-nul Capitanu.Am asteptat la usa biroului d-nealui in jur de o ora.A venit foarte nervos si duhnind a alcool afirmand ca adeverinta se elibereaza in 30 de zile.este normal asa?mai vedem.D-nul Capitanu este fun ctionar? Cat am asteptat la usa in biroul sau erau niste salariate care radeau continu si mancau.peste tot mirosea a salam.sa le faca sala de mese si ras.HALAL SALARIATI.RUSINE.

 15. geta 23/10/2013 la 18:29 -

  Crinuta daca ti-a intrat in cap faptul ca ai inceput sa conduci primaria este total gresit!!!in momentul in care o sa cazi tu si xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (cenzurat) Corecteaza-ti tinuta si vocabularul, ca nu esti in targul de animale!Sper sa nu uiti niciodata aceasta perioada pe care ai trai-o la dochia…mare rusine o femeie maritata cu 2 copii sa ai acest comportament de bulevard!!Pacat de xxxxxxx (cenzurat) si nu ii faci cinste deloc!Cauta si revizuieste-ti comportamentul ca mandatul pe care i-l are primarul este limitat si cine stie daca o sa-l termine la termen!O sa pleci din Dochia cu mansalierul!!Orice inceput are si un sfarsit..

 16. dochian 23/10/2013 la 18:52 -

  datorita vacarului ,ciubotaru este primar!!!pentru a face afaceri cu animale este o arta pe care nu o poate face oricine!!!gheorghita ,tu cu ce te ocupi???esti vreo personalitate ,ca cei care cunosc tot ceea ce se intampla in comuna si in primarie ,nici unul nu este masterand !!daca tot i-l sustineti pe ciubotaru intrebati-l ,cate proiecte in interesul comunii a inceput ??,proiectele lui se rezuma xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx hahahahaha cinste tie crina ca ai reusit si ai intors pe dos toata primaria!!!!!!!!

 17. alt dochian 23/10/2013 la 21:12 -

  Nu ,,, datorita noua oamrnilor din comuna este primar ,cat despre masterate copii nostri care au terminat o faculatate la zi intardevar cu master stau acasa ca nu mai au loc de functionarele din primarie scolite peste noapte

  ADMIN: Nu are legatura cu acest comentariu ci cu toate de pana acum, din ambele ”tabere”.
  IMPORTANT – Din acest moment, comentariile care nu respecta un minim de decenta in exprimare, nu vor fi nici publicate, nici corectate, nici cenzurate partial. VOR FI CENZURATE TOTAL!
  Daca inca mai sunt unii care confunda internetul cu transformarea uzului de exprimare in abuz, suntem obligati sa va reamintim:
  – Fara insulte, fara calomnii. Omul inteligent foloseste verbul nu epitetul.
  – Povestile si cancanurile despre viata personala si presupuse aventuri nu sunt de interes public. Deci nu au ce cauta aici.
  – Comentariile trebuie sa se limiteze strict la subiectul articolului (multi dintre cei care comenteaza fie nu au avut rabdare sa-l citeasca fie au uitat despre ce e vorba).
  – Tot ce nu respecta la virgula criteriile de mai sus va socializa cu tasta DELETE.
  Multumim pentru intelegere!

  P.S.1. Gluma: voi la Dochia nu vorbiti intre voi, nu va spuneti ce va aveti pe suflet acolo, in comunitate? Ca doar sunteti comuna cu una din populatiile cele mai reduse numericeste din judet? (cam cateva blocuri in Piatra Neamt)…
  P.S.2. V-ati grabit sa va spuneti tot ce ati acumulat ca “dedicatii”. In ziarul de maine, alt articol despre administratia ciudata din Dochia. (dupa miezul noptii si pe site – regulile de mai sus sunt valabile si la comentariile de acolo. Inca o data multumesc pt intelegere).

 18. dochian 24/10/2013 la 9:23 -

  la primaria dochia nu exista transparenta ,se vorbeste numai prin mapa ,iar respectul fata de oameni nu exista …..

 19. functionar 24/10/2013 la 9:49 -

  consiliera de imagine ce rol joaca in primarie??de ce este platita???ptr a jigni functionarii si ptr a sfida bunul simt al comunitatii,folosind masina primariei in interesul personal???oare cate primarii in judetul nostru platesc o consiliera de imagine???mai ales ca primaria dochia face parte dintre comunele mici si cu un buget limitat….cui face imagine???de ce i s-a marit salariul???cate proiecte a facut aceasta consiliera de are atatea merite???se sesiseaza cineva???

  • marta 24/10/2013 la 12:16 -

   bla bla bla…..vorbim degeaba,nu ii intereseaza….sunt mai sfidatori ca inainte…

   • dochian 24/10/2013 la 12:38 -

    gandesc ca poateeee,cine stie prin toate aceste articole care sunt si in atentia autoritatilor ,nu numai in atentia celor care cunosc situatia, cineva cu autoritate o sa se sesezeze si lucrurile se vor schimba ,deoarece” prea se sare calul” in aceasta primarie!!,MEREU INTERESE !

 20. contribuabil 24/10/2013 la 17:46 -

  si fara bun simt sunt mereu inpreuna,cate sedinte pot avea oare?nu le este oare jena de oamenii care ii vad zilnic plecand inpreuna?intrebari,,,fara raspuns….sau poate se va sesiza cineva…si va dori sa afle adevarul…

  ADMIN – toate dedicatiile astea x-ate de mine vi le trimiteti personal. Orice comentariu care mai are un singur cuvant care excede subiectul il veti scrie de pomana.

  • dochian 24/10/2013 la 21:35 -

   bunul simt si adevarul fac parte din lumea civilizata ,la primaria dochia ,e care pe cine sfideaza mai mult ,jigneste mai adanc si taie in carne vie ,asta e!!! noi i-am ales ,noi trebuie sa suportam,ca de “ciocul mic ,sunt la putere”

 21. contribuabil 24/10/2013 la 19:52 -

  cu siguranta nu se va sesiza nimeni pentru oamenii cu bun simt isi vad de treaba lor !!! dar oare de ce tot insistati pe tema asta nu vedeti ca nu intereseaza pe nimeni !!!! sunteti de rasul curcilor , treaba lor ce fac oamenii e viata lor , s-a umplut si facebook-ul cu prostiile astea nu v-ati saturat ca eu unul m-am saturat !!!! vorba aia CAINELE MOARE DE DRUM LUNG SI PROSTUL DE GRIJA ALTUIA

  ADMIN – toate dedicatiile astea x-ate de mine vi le trimiteti personal. Orice comentariu care mai are un singur cuvant care excede subiectul il veti scrie de pomana.

 22. DOCHIAN 24/10/2013 la 20:46 -

  Eu unul m-am sesizat vreo 8 ANI la rand cand am vazut cum d-nul Mandru a angajat o biata vanzatoare de piese auto si s-a chinuit omul sa o faca contabila a trimis-o la studii superioare i-a platit si masterul ca pana la urma sa-si planga omul in pumni si cred ca de s-ar intoarce Mandru la primarie o invata iar sa vanda piese auto.
  Va spun sigur ca regreta omul si in ziua de azi ca nu a dat-o afara pe d-na de la achizitii publice ca vazuse ce competenta e ???
  ADEVARUL ?????? a uitat ca-i tot cerea ajutorul d-nul D ( stie ea despre cine e vorba) si ai cere si acum ajutorul !!! dar de mancat mai manancati d-na din gura lui ??? am vazut cum imparteati amandoi mancarea………
  Si m-am mai sesizat dragi consateni cand masina primariei noastre o plimba pa actuala contabila pe la facultate sa-si dea examenele vreo 3 ani la rand si mergea d-na toata ziulica numai ea cu Mandru in oras MULTI ANI LA RAND , LA MULTE MULTE SEDINTE si tare m-am mai sesizat cand masina primariei era in fata blocului ei ziua si noaptea !!!!!
  ADEVARUL????? a uitat cum se gudura in fata lui Mandru si il mangaia pe crestet ???? au vazut multi oamenii care veneau prin primarie nu numai eu si tare se mai minunau !!!!
  Si au mai vazut dochienii cum am vazut si eu de multe ori cum tipa contabila cat o tinea gura ca ea conduce primaria si tare ai mai placea sa o faca pe sefa si pe ignoranta !!!
  Dar sa stiti ca barfe si rautati au fost despre toti si toate SI SA SE MAI UITE EI DRAGII DE FUNCTIONARI PUBLICI IN OGRADA LOR CA TARE MULTE SUNT DE SCRIS PENTRU FIECARE !!!!!
  DAR DOCHIENII STIU ASTA ca oamenii nu-s orbi si nisti prosti !!!

  ADMIN – toate dedicatiile astea x-ate de mine vi le trimiteti personal. Orice comentariu care mai are un singur cuvant care excede subiectul il veti scrie de pomana.

 23. cetatean 24/10/2013 la 21:17 -

  Tare bine ar fi sa vina multe multe controale la primaria Dochia si sa ia la purificat pe fiecare functionaras in parte ca prea tare isi mai bat ei joc , oare uita ca sunt platiti din banii publici si sunt acolo pusi sa ajute omul de rand nu sa ne plimbe de la o usa la alta !!!
  D-nule Primar dar puneti-i domnule la munca ca se pare ca n-au ocupatie ca tot au grija dumneavostra !!!
  Nu se intreaba nimeni cum au ajuns acele informatii in presa ???
  D-nul Vina zice ca daca sunt copii ale documentelor nu e infactiune ??? da ma intreb nu functionarii publici au furnizat aceste informatii ??eu zic ca da ca doar cine altcineva !!!
  Oare nu trebuia cerut acordul primarului ??? cum se procedeaza ?? se fac copii si se dau pe sub mana si pe sub birou cand primarul e plecat ????

  Daniel Vinca: Stimate domnule “Cetatean”. Care, de la acelasi ip de calculator semnati si “Dochian” (dar nu toate semnaturile “Dochian” sunt ale dvs – ca sa fim corecti). Care mai semnati – tot aici, la comentarii la articole despre Dochia – si cu “Contribuabil”. Si care folositi adrele de mail cetateanulv@yahoo.ro, contdoc@yahoo.com, contri@yahoo.com, da, eu zic cu maxima responsabilitate ca nu numai ca nu e infractiune ci – daca nu stiati – administratia publica este definita, prin lege, ca fiind si transparenta. Daca aveti dubii, va rog sa-mi faceti plangere la Parchet pentru comiterea carei infractiuni doriti dumneavoastra. Si, spre alterarea somnului dvs si a altora, tin sa va spun ca nici nu va inchipuiti ce alte documente sau subiecte mai pot scrie despre afacerile albe ca la Nufarul din preaiubita, preacinstita si preaneprihanita Primarie din Dochia.
  Vedeti ca – vorba unui clasic in viata – “sabia” (ca sa folosesc un termen elegant, dar va puteti lasa imaginatia sloboda) are doua capete si conteaza la care capat esti. Am prostul obicei ca atunci cand ridic o spada sa ma uit si la maner si la varf.
  Inteleg ca sunteti adeptul interdictiei de a transpira ceva din documentele (ca sa nu spun mismasurile) unei administratii PUBLICE (presupun ca nu trebuie sa va traduc cuvantul “public”). De ce atata secretomanie? Care e interesul dvs? Sunteti parte la business? Cat e cota dvs? (vedeti ca si eu pot pune intrebari…)
  Da, in principiu un sef de administratie trebuie sa stie cum functioneaza transparenta in institutia pe care o conduce (nu numai traseul facturilor). Dar ce sa fac si eu (daca tot m-ati starnit la miezul noptii), cum sa cer primarului un document daca el figura ca fiind la munca – “in interesul dochienilor”, cum va place sa spuneti – si era iesit din tara, dupa cum probeaza registrele de la Vama.
  Chiar ma gandeam ca am scris destul despre comuna asta, pt aceasta perioada. Dvs tocmai m-ati convins ca nu si ca Primarul, Primaria, Consiliul Local si banul public din comuna dvs merita mai multa atentie. Multumesc pentru sugestie. Promit sa nu va insel asteptarile.

  P.S. – Nu va obositi sa ma injurati din spatele unui nume pe care il schimbati la fiecare postare. Daca aveti caracter, va astept sa o faceti in fata. Pana atunci o sa am o placere a naibii de mare sa ma uit cum o sa scrieti comentarii pe care nu le vede nimeni (daca nu comentati la obiect si civilizat). Numai bine.

  P.S. update – Si pentru ca am vazut ca unii cred prea mult in infaibilitatea anonimatului de pe net… M-am luat cu altele, am revenit si – eu nu ma prea pricep 🙂 la chestiunile astea foarte tehnice 🙂 dar mi-a dat mail cineva care probabil ca stie ce butoneaza. Nu stiu daca sa-l cred, dar e macar bine de auzit:
  – comentariile domnului (am rezerve si cu privire la folosirea prenumelui “domnul”, nu din rautate ci pt ca ma gandesc daca nu, de fapt, e “doamna”) cu cele 3 nume de mai sus au fost scrise de la o adresa nu foarte departata de a mea :). E posibil ca atunci cand trazneste in Piatra Neamt sa nu-i mearga f bine netul… 🙂 Tipul zice ca e undeva pe axa imaginara Gara – Centru – Aurora – Darmanesti. Nu e foarte sigur, ca localizare detaliata cere mai mult timp, dar a zis ca pana dimineata imi da adresa blocului si localizare GPS cu o eroare de 7 metri.
  – mai este un comentator (critic la adresa primarului) care scrie de undeva din Sibiu, conectat la un furnizor de net din apropierea Muzeului Bruckenthal… 🙂
  – de asemenea, un alt comentator, de asta favorabil primarului (am dat aceste repere de pro sa contra ca indicii, sa vad daca ii recunoasteti), desi la un comentariu vrea sa induca ideea ca e din Piatra Neamt, comenteaza tot de undeva din Ardeal, cam de la mijlocul distantei dintre Sighisoara si Fagaras 🙂
  Deci nu mai credeti in povestile care va garanteaza anonimatul pe net sau secretele spuse la telefon. Nici daca se sterg, informatiile respective nu dispar definitiv de la cei care sunt platiti sa ne pazeasca si le mai si stocheaza. Ca sa nu mai vorbim de solutiile de backup sau care se inrudesc cu hakereala.
  A, aviz amatorilor – daca observati ca bateria telefonului se descarca mult mai repede decat de obicei, sa stiti ca in afara de posibilitatea ca acumulatorul sa se fi uzat ffff mult, exista si varianta ca un “extern”, pe baza unui program spam bine ascuns, sa va descarce “wireless” informatiile existente sau CARE AU FOST in telefon (agenda, poze, apeluri, sms, programari etc).
  Este cineva pe aici care tocmai a constatat ca bateria e aproape gata? 🙂 🙂 🙂

 24. dochian 25/10/2013 la 14:56 -

  V-a multumim D-le Vinca ,ca ne-ati dat ocazia prin aceste articole ,sa ne putem spune ofuul,bun sau rau ,cu cancanuri uneori,caci dusurile reci fac foarte bine si sunt indignat de persoanele care v-a ameninta ,poate ei nu stiu ce putere are presa in stat!!!!Cu speranta ca aceste aricole vor sesiza organele abilitate ,si nu vor ramane ca documente de arhiva ,mi-asi dori ca urmatorul articol despre primaria dochia sa scoata in evidenta si oamenii gospodari cu potential care chiar fac ceva benefic in folosul comunitatii…..

 25. contribuabil 25/10/2013 la 18:12 -

  completez,cu scuzele de rigoare…sunt multi oameni gospodari, buni si destepti oricat ar incerca uni sa spuna contrariu.
  Ca si anti vorbitorul sper ca toate ofurile sa nu raman doar pagini ingalbenite,macar unul din cei care citesc sa ia atitudine,sa vedem ca se face ceva bun si durabil in comuna….din pacate dragilor la noi totul se duce pe apa sambetei.

 26. Gospodaru ion 26/12/2013 la 21:44 -

  Pentru ca o comunitate ,ca suprafata si nr.de locuitori sa poata sa fie numita comuna si sa aduca un avantaj aceasta trebuie sa aiba o suma fff mare de capital economic in dotare dar si un capital mare de inteligenta a celor care conduc comuna.
  Acuma o parte din cei ce ati absolvit o ,, facultate,, nu sunteti nici la o jumatate din pregatirea celor de acuma 60 de ani care nu aveau decat 5-7 clase elementare.

 27. Gospodaru ion 26/12/2013 la 22:03 -

  De fapt,daca stau si ma gandesc o primarie este condusa bine si ii merge bine daca in institutie exista un contabil si un
  secretar bun cu prgatire superioara.
  Consilierii au menirea de a hotari destinele comunei si nici de cum sa-l asculte pe primar si sa urmareasca fiecare sa nu profite de banul comunitatii ,sa gandeasca sa faca ceva pentru comuna nu pentru a se imbogatii.
  Primarul sa urmareasca sa se incadreze in Bugetul de cheltuieli ca de asta e ales,nu sa cheltuiasca mai mult decat e in capitolele respective

 28. Gospodaru Vasile 03/01/2014 la 14:09 -

  Cata dreptate aveti d-nule Gospodaru ion.Dar va spun eu reteta:
  -o primarie merge foarte bine si fara primar (in cazul comunei Dochia).Majoritatea actelor sunt semnate de viceprimar ca primarul are program de 2 ore pe zi (probabil este in lauzie).