Adolescentă rănită grav, lângă Stația de Salvare

24/02/2017

O adolescentă, în vârstă de 17 ani, din Piatra Neamț, a fost rănită grav în urma unui accident petrecut miercuri, 22 februarie, în zona Stației de Salvare din municipiul Piatra Neamț.

Fata a fost surprinsă de un autoturism condus de o femeie și a fost aruncată pe asfalt. Polițiștii au făcut cercetări la fața locului și au stabilit că șoferița nu consumase alcool. „În cauză se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Un echipaj de ambulanță a preluat victima în stare de inconștiență, după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral acut cu fractură de os temporal stâng și traumatism de coloană cervicală și a transportat-o la Spitalul de Urgență, unde a fost internată în secția neurochirurgie.

Romeo și Julieta, în variantă însângerată

Un episod violent din finalul de idilă pe care o trăiesc doi consăteni din comuna Ion Creangă s-a consumat miercuri noapte, când el a dat buzna în casă peste ea, înarmat cu un briceag.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a mai făcut o încercare în a o convinge pe ea, în vârstă de 32 de ani, să se întoarcă la el, în amintirea vremurilor frumoase. Doar că femeia, hotărâtă încă dinainte de Crăciun să nu-l mai vadă în ruptul capului, nu s-a lăsat impresionată. Ba, chiar, dimpotrivă, s-a speriat atât de tare când s-a trezit cu el în casă, aproape de miezul nopții, înarmat și amenințând că-și taie gâtul, încât a ales prima variantă de scăpare care i s-a părut mai rapidă.

În timp ce el urla că o iubește și că numai moartea îi poate despărți, a și trecut la fapte, crestându-se de câteva ori la gât apoi îndreptând briceagul amenințător spre ea. La asemenea dovadă de „iubire“, femeia n-a mai așteptat să afle dacă scena e doar un semn de disperare din partea bărbatului, ci a sărit pe geam, rănindu-se la picior.

Trezită din somn de scandal, mama tinerei a sunat imediat la 112 și așa a reușit să-l pună pe fugă pe agresor. Două ambulanțe au venit la locul solicitării și i-au preluat pe amândoi, el cu câteva plăgi tăiate pe fața anterioară a gâtului și ea cu o plagă tăiată la coapsa dreaptă. Cazul este în atenția polițiștilor, care fac cercetări pentru violare de domiciliu și amenințare. (C.I.)