Acoperişul fostului BJATM, incendiat cu arzătorul!

12/12/2017

Un incendiu care a cuprins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, acoperişul clădirii fostului BJATM din Piatra Neamţ a fost provocat, potrivit pompierilor, de nişte muncitori care au folosit un arzător cu flacără pentru a încălzi materialul izolant folosit la acoperiş. Prin exces de zel, acoperişul a fost, de fapt, incendiat, iar focul a mocnit până la miezul nopţii, când s-au putut vedea de la instituţiile învecinate.
„La ora 23:04, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la acoperişul unei hale de depozitare, aparţinând unui operator economic, în municipiul Piatra Neamţ, str. Ion Păun Pincio. La locul indicat de apelant s-au deplasat patru echipaje de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtător de cuvânt la ISU Neamţ.
În urma evenimentului au ars 100 mp şarpantă din lemn cu învelitoare din tablă şio parte din iluminatorul din policarbonat. Intervenţia pentru lichidarea incendiului a durat aproximativ două ore.
Câteva ore mai târziu, pompierii au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un coş de evacuare a fumului în comuna Pânceşti, sat Ciurea. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.
În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi din interiorul sobei de încălzire. Flăcările au izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, necurăţat.
Geanina NICORESCU