Academia infractorilor vrea acasă

adrian botez, tata13 inculpați din dosarul Academiei infractorilor lui Adrian Marin Botez (Țâță) au cerut instanței revocarea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Tribunalul București a analizat ieri, în cameră de consiliu cererile depuse prin avocați, motivele care au stat la baza arestării membrilor grupării infracționale și a decis că nu există argumente pentru a fi eliberați, menținând măsura arestării lor. „În baza art. 348 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 207 alin. 6 Cod procedură penală constată legalitatea și temeinicia arestării preventive a inculpaților Savu Florin Mircea, zis ,Cicio sau Grasu, Niță Andreea Ioana, Chirilă-Ilinca Gabriela, zisă Găbița, Gheorghiu Alexandra, zisă Alexa, Gliga Adolf, zis Adi Burtă, Pădurean Florin Alexandru, zis Baros sau Glonț, Diță Florin Daniel, zis Butuc, Ispas Cătălin Ionuț zis Botos, Mihai Constantin, zis Luptătorul, Munteanu Petru Cosmin, zis Calu, Movilă Petru Bogdan zis Piticul, Rusu Cosmin Andrei și Chindea Petruț Adrian“ și „în baza art. 207 alin. 4 Cod procedură penală menține măsura arestării preventive a inculpaților“, se arată în soluția pe scurt.

Ultimul inculpat din listă, Adrian Petruț Chindea, a fost de curând introdus în arest preventiv, după ce inițial fusese pus sub control judiciar. În ședința din 13 noiembrie, instanța a admis cererea DIICOT de plasare în arest preventiv a inculpatului, ca urmare a încălcării de către acesta a obligațiilor impuse de instanță. Singurii care rămân în libertate sar la dispoziția organelor judiciare sunt Constantin Gheorghiță Bostan și Mihail Alexandru Martiniuc, aflați sub control judiciar. Asta după ce instanța a respins, ieri, cererile lor de revocare a măsurii preventive.

Termenul de ieri a fost unul intermediar, procesul urmând să înceapă după ce Tribunalul București a admis, în 17 noiembrie, actul de sesizare al DIICOT.

Gruparea organizată pe principii paramilitare și condusă de vestitul interlop pietrean Țâță este acuzată de comiterea mai multor furturi și tâlhării. Cei 18 inculpați în dosar vor trebui să răspundă acuzațiilor și probelor privind 29 de infracțiuni, din care 27 de tâlhării, comise de grupare din 2011 încoace, cu un prejudiciu de circa 8,5 milioane de euro. Faptele au fost comise, potrivit anchetatorilor, în Anglia, Belgia, Italia, Franța, Germania, Austria, Danemarca, Andora. (C.I.)