Absolvenţii cu diplomă de Bacalaureat pot devein poliţişti de frontieră

26/04/2018

Tinerii nemţeni absolvenţi de liceu cu diplomă de Bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, trebuie să ştie că au la dispoziţie foarte puţin timp pentru a se înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale. Data limită de înscriere este 25 mai 2018 -la sediul structurilor Poliţiei de Frontieră sau la sediul Poliţiei- acolo unde în judeţul de domiciliu al candidatului nu există structuri ale poliţiei de frontieră.
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii poliţişti de frontieră sunt puse la dispoziţie 646 locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră şi Drept, după cum urmează:
La Academia de Poliţie “A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie de Frontieră, la curs de zi, sunt disponibile 60 locuri, din care două locuri pentru etnicii rromi, două locuri pentru maghiari şi două locuri pentru alte minorităţi, iar la curs frecvenţă redusă sunt 6 locuri.
La Academia de Poliţie “A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Ştiinte Juridice şi Administrative, specializarea Drept – sunt 20 locuri, iar la şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea, curs de zi, pentru sesiunea de admitere august – septembrie 2018 sunt 280 locuri, iar pentru sesiunea de admitere ianuarie 2019 – sunt 280 locuri.
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră recrutează, de asemenea, candidaţi pentru admitere la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile Ministerului Afacerilor Interne, pentru urmatoarele instituţii: la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, învăţământ de zi, 2 locuri; la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, învăţământ de zi, 21 locuri; la Academia Tehnică Militară, învăţământ de zi, 33 locuri; la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă”, învăţământ de zi, 13 locuri; la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa, învăţământ de zi, 6 locuri; la şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa, învăţământ postliceal, cu durata de 2 ani, învăţământ de zi, 66 locuri; la şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”, învăţământ postliceal, învăţământ de zi, 8 locuri; la şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia”, învăţământ postliceal, 5.
Pentru Academia de Poliţie “A. I. Cuza” şi pentru instituţiile de învăţământ ale M.A.P.N. care şcolarizează personal pentru Poliţia de Frontieră data limită de înscriere este 25 mai 2018, însă data limită de depunere a dosarului de candidat este 20 iunie 2018, urmând ca perioada de înscriere/desfăşurare a concursului să fie 31 iulie- 24 august 2018.
Pentru şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” – Oradea, sesiunea de admitere august – septembrie 2018, data limită de înscriere este 15 iunie 2018, iar data limită de depunere a dosarului complet e 13 iulie 2018.
Pentru şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” – Oradea, sesiunea de admitere ianuarie 2019, data limită de înscriere este 23 noiembrie 2018, dar dosarele vor putea fi depuse până pe 18 decembrie 2018.
Geanina NICORESCU