A murit la volanul mașinii care s-a izbit de stâlp

26/02/2016

accidentImpactul violent cu un stâlp a dus la moartea unei femei de 56 de ani. Aceasta se afla la volan joi, 25 februarie, pe E85, iar la un moment dat a ieșit în decor, izbindu-se de un stâlp de electricitate aflat la peste 15 metri de șosea. În urma impactului, șoferița a rămas prinsă între fiarele mașinii, iar câteva cabluri electrice s-au rupt și au aprins vegetația uscată de pe câmp

În urma apelului la 112, la locul accidentului au ajuns pompierii romașcani, care se aflau cel mai aproape de Onișcani  – Filipești (Bacău), locul unde s-a produs tragedia. „La locul solicitării s-au deplasat pompierii Detașamentului Roman cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stins incendii și amubulanța SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, constatând că în autoturism se afla o femeie, în stare de inconștiență. Având în vedere că stâlpul este un terminal al liniilor electrice aeriene și că, urmare a impactului, autoturismul a distrus conductorii electrici de pe stâlp, izbucnise un incendiu la vegetație uscată din jurul acestuia, existând pericolul extinderii imediate a flăcărilor către autoturism“, a declarat locotenentul Andrei Grancea, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Pompierii au oprit extinderea incendiului către autoturism, folosind stingătoare și, în același timp, au procedat la tractarea acestuia din zona de pericol și extragerea de urgență a femeii, în vârstă de 56 de ani, care, din nefericire, a fost declarată decedată de medicul aflat la intervenție. Militarii au stins în totalitate incendiul imediat după sosirea unui echipaj E-ON, care a oprit alimentarea liniei electrice. (C.I.)