9 ani închisoare și daune de 250.000 lei pentru măcelul dintr-un bar din Roznov

23/02/2017

*Mădălin Manole a lovit cu bâta timp de 22 de minute *Darie Muscalu a condus mașina câțiva metri, deși avea hemoragie și picioarele zdrobite

Tribunalul Neamț pronunțat ieri, 22 februarie, sentința în procesul măcelului din vara trecută, dintr-un bar din orașul Roznov.

Mădălin Constantin Manole, 24 de ani, din Săvinești, a recunoscut acuzația de crimă și a cerut judecarea în procedură rapidă, obținând o reducere cu o treime din pedeapsă. Instanța l-a condamnat la 9 ani de închisoare, cu executare. În plus el are de achitat familiei victimei, inclusiv soției și celor doi copii mici rămași fără tată, 250.000 lei în total, din care daune materiale de 50.000 lei și 200.000 lei daune morale.

Darie Ionuț Muscalu (mai cunoscut sub porecla Codiță), 31 de ani, din Borlești, a fost ucis în bătaie în noaptea de 28 spre 29 august 2016, într-un conflict izbucnit într-un bar din centrul orașului Roznov. Agresorul l-a lovit cu o bâtă timp de 22 de minute, scena de o violență rar întâlnită fiind înregistrată de camerele de supraveghere din local. Când agresorul s-a oprit, victima era în stare gravă, dar s-a urcat la volan, împreună cu un prieten și a condus câțiva metri până când i s-a făcut rău, a părăsit șoseaua, a oprit și a căzut lângă mașină. Cadrele medicale de pe ambulanță l-au resuscitat, dar rănile erau extrem de grave și victima a decedat. La necropsie, medicii legiști au stabilit că victima a murit din cauza șocului traumatic și hemoragic, având numeroase traumatisme la picioare și torace.

Sentința de ieri nu este definitivă.

Cristina IORDACHE