Înscrieri la Școala de Vară pentru profesorii de istorie

Profesorii de istorie din județul Neamț au ocazia să participe la Școala de Vară organizată de Asociația Profesorilor de Istorie din Neamț, prin proiectul „Istorie și spiritualitate nemțeană“.

Prin finanțare asigurată de Consiliul Județean Neamț se asigură formarea profesională a 10 dascăli de specialitate, cu cazare și masă asigurate gratuit, pentru perioada 18-23 iulie 2016, la Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva“, Agapia. Înscrierile se fac până la data de 24 iunie 2016, pe adresa apineamt2015@gmail.com.

„Se vor acorda credite profesionale transferabile. Programul include, pe lângă cursuri de vară, și vizite de studiu la monumente, abordări diverse de promovare a istoriei locale. Criteriile de eligibilitate pentru înscriere sunt: specializarea istorie, cu gradul al II-lea, profesori care nu au participat în ultimii cinci ani la cursuri de formare, la nivelul disciplinei“, a precizat inspectorul școlar prof. Elena Preda, manager de proiect.

Școala de Vară va fi implementată de Asociația Profesorilor de Istorie din Neamț în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Complexul Muzeal Neamț, Asociația Profesorilor de Istorie din România și Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva“ Agapia.

Geanina NICORESCU